Ljubušak Ante Nižić pionir je taekwondoa u Bosni i Hercegovini, naime on je 1976. godine osnovao prvi Taekwondo klub upravo u Ljubuškom, ovom borilačkom vještinom počeo se baviti 1972. godine a nositelj je titule majstora, crnog pojasa drugi dan.

(Taekwondo je korejska borilačka vještina nastala 40-ih godina dvadesetog stoljeća spajanjem različitih vještina koje su se vježbale u to vrijeme. Njezino ime dolazi iz riječi Tae (태), što znači udariti nogom, Kwon (권), što znači udariti rukom i Do (도), što znači put. Taekwondo je udaračka vještina koju odlikuju atraktivne nožne tehnike i brzina. Danas se taekwondo smatra jednom od najpopularnijih borilačkih vještina i sportova, a broj vježbača u svijetu se procjenjuje na više od 100 milijuna.)

Iznimno priznanje stiglo je ovih dana za gosp.Nižića koji je dobio poziv na prijam u Taekwondo Hall of Fame najveće svjetsko priznanje u ovom sportu, koji se dodjeljuje osobama zaslužnim za razvoj taekwondo sporta, na podizanju statusa tog olimpijskog sporta u svijetu, Europi i u Hrvatskoj. Svečana ceremonija bit će održana ovaj petak 23. kolovoza u München-u tom prigodom uoči odlaska na ovu svečanost gosp. Nižića pionira taekwondo sporta u Bosni i Hercegovini ugostili smo u programu Radija Ljubuški.

Fotografije iz 1976. godine- TKDK Ljubuški- prvi Teakwando klub u Bosni i Hercegovini

error: Content is protected !!