Ekipa Radija Ljubuški posjetila je JU Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe Grada Ljubuškog, ova ustanova djeluje sedam godina a svojim korisnicima pruža široki spektar usluga kroz individualne i grupne terapije. Posjetili smo ih kako bismo se upoznali sa aktivnostima koje provode u ljetnom razdoblju i razgovarali sa Zorom Skoko v.d. ravnateljicom ustanove koja nam je kazala ” Unatoč ljetu i vrućinama centar radi, djeca dolaze redovito na individualne terapije, velika grupa koja dolazi u dnevni boravak je redovita. Ovo ljeto organizirali smo po prvi put radionicu za mlađi uzrast koju su vodile Ivona Rašić i Katarina Hrstić, tijekom srpnja našu ustanovu posjetila je delegacija OSCE-a i grada Goražda. Obzirom da Goražde ide u gradnju sličnog Centra, došli su se upoznati sa našim radom i djelovanjem. Razmijenili smo korisne informacije, potpisali memoradum o suradnji u prisustvu Međunarodne organizacije OSCE koja ovakvim projektima daje punu podršku.”

foto: Posjeta Grada Goražda i delegacije OSCE-a

“Početkom ovog mjeseca, naša velika grupa uživala je na izletima posjetili smo Međunarodni festival mladih u Međugorju i evo ovaj petak pozvani smo, te idemo na Dane folkolra u Posušje. Ljeto provodimo aktivno, uz druženje i rad.”

Foto: Izlet u Međugorje

Humanitarne akcije- teniski turnir Baščine doubles i Ljubuška večer u Kanadi 5.10.

Gđa. Skoko upoznala nas je i sa brojnim humanitarnim akcijama koje su u pripremi

” Trenutno smo upoznati sa humanitarnim akcijama koje su usmjerene prema našoj ustanovi ; Tenis klub Baščine organizira humanitarni teniski turnir  za našu ustanovu “Baščine doubles 2024.” koji će se održati od 1. do 15.rujna, javila nam se i gospođa Ruža Tomić iz Canade oni organiziraju Ljubušku večer – donatorsku humanitarnu večer koja će se održati 5.listopada u Hrvatskom franjevačkom centru Kraljica Mira u Norvalu, prihod sa ove donatorske večeri ide za našu ustanovu.

Veliko srce zajednice i pomoć domaćih poduzetnika

“Uz ove akcije pokrenuli smo sami akciju prikupljanja donacija od naših domaćih poduzeća koji su nam se odmah odazvali i omogućili nam nabavku SEN castla, senzornog uređaja vrijednog 17.500 KM. Od srca smo zahvalni i pojedincima i poduzećima koja su se odazvali, zahvaljujemo svima koji pomažu rad naše ustonove na dobrobit svih naših korisnika.” ističe Skoko.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!