Ljubušak Ante Nižić primljen je u petak 23.kolovoza 2024. godine u Taekwondo Hall of Fame (Kuću slavnih). Ovogodišnja svečanost prijema u Kuću slavnih Taekwandoa održana je u Münchenu.
Riječ je o najvećem priznanju koje se dodjeljuje u ovom olimpijskom sportu, a gosp. Nižiću priznanje je dodijeljeno kao začetniku i osnivaču prvog Taekwando kluba u Bosni i Hercegovini, za dugogodišnji sportski aktivizam i promicanje ovog borilačkog športa u Bosni i Hercegovini.


Dodjela nagrade se održala u svečanoj dvorani hotela Holiday Inn u Münchenu a po riječima samog gosp. Nižića

” Uistinu svečanost je protekla u dostojanstvenoj atmosferu za ovaj značajan događaj, a sve uz eleganciju i energiju kojom su zračili svi prisutni. Na svečanosti se nisu okupili samo nominirani kandidati nego i čitav organizacijski odbor institucije Taekwondoa Hall of Fame, te ljubitelji taekwondoa iz cijelog svijeta. Iznimno zadovoljstvo bilo je vidjeti i susresti kolege sportaše, majstore i velemajstore ovog sporta, brojne legende okupljene na jednom mjestu. Ovaj događaj koji je u proteklim godinama postao simbol prestiža i priznanja u ovom olimpijskom borilačkom sportu bio je poseban ne samo zbog svoje lokacije, već i zbog raznovrsnosti. München je grad poznat po svojoj bogatoj kulturi i sportskoj tradiciji te je kao takav bio savršen domaćin ove ceremonije. Dodijeljeno mi je priznanje odlukom upravnog odbora manifestacije koje mi je uručio predsjednik Taekwando Hall of Fame (Kuće slavnih) Dr. Gerard Robbins, ujedno bivši američki Taekwondo prvak.”

” Poseban je to osjećaj nakon toliko godina u ovom sportu, neizmjerno sam ponosan i počašćen što sam dobio ovo priznanje, nije ovo samo priznanje na osobnoj razini nego je od velike važnosti za cijelu Bosnu i Hercegovinu, za grad Ljubuški u kojem je i nastao prvi Taekwondo klub u cijeloj Bosni i Hercegovini, davne 1976. Pored priznanja koje sam dobio kao i svi ostali koji su nagrađeni dobit ću i prsten Taekwondo Hall of Fame koji će biti urađen po mjeri s mojim ugraviranim imenom.”

Gosp. Nižić uputio je i posebnu zahvalu ” Posebnu zahvalnost upućujem predsjedniku Taekwondo Hall of Fame dr. Gerardu Robbinsonu, velemajstoru prof.mag. gosp. Miroslavu Brežanu 9 DAN.”

Zahvalio se i svim sponzorima: Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH; JU Radio Ljubuški; JP Parkovi d.o.o. Ljubuški,Riblji restoran BAGO;T&D Company d.o.o. Ljubuški;Džajić-Commerce d.o.o. Ljubuški;Karliko d.o.o. Ljubuški.

Radio Ljubuški foto.A.Nižić

error: Content is protected !!