Odbojkaški klub „Libero“ Ljubuški u ponedjeljak, 2. rujna, počinje s upisom novih članica. Upis će se održati u dvorani OŠ Marka Marulića Ljubuški s početkom u 17,30 sati.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo predsjednicu i glavnu trenericu kluba Marijetu Prskalo.

S Marijetom smo razgovarali o upisu novih članica, ljetnoj školi odbojke u Ljubuškom, očekivanjima u novoj sezoni i ostalim aktualnostima u klubu.

„ S upisima ćemo krenuti tjedan dana prije početka školske godine. Prošle godine smo imali upise u istom razdoblju, ali su trajali doslovno jedan dan, a već idući dan smo ih morali obustaviti zbog prevelikog interesa djevojčica. Uputili smo poziv svim djevojčicama koje su napunile osam godina i starijima, a koje zanima bavljenje nekom tjelesnom aktivnošću, koja ne uključuje tjelesni dodir, a koje se žele dodatno rekreirati, što je vrlo važno za rast i razvoj svakog ljudskog bića, a posebno djevojčica, da nam se priključe. I ovim putem pozivam sve djevojčice koje žele stjecati  neka nova znanja,

koje žele trenirati tri puta tjedno s nama, a mi smo tri trenerice, da se upišu u klub. Najbolje bi bilo da dođu u ponedjeljak u dvoranu OŠ Marka Marulića u 17,30 sati gdje ćemo nakon upisa održati i jedan vanjski trening. Ono što je najvažnije da svaka djevojčica dođe svojom voljom a ne na silu, da pokuša, a ako joj se nešto ne bude sviđalo da isto tako slobodno ne dođe drugi put“, kazala je Marijeta.

Naglasila je da je bilo i nekoliko odlazaka iz kluba, uglavnom zbog odlaska djevojčica u druge sredine zbog daljnjeg školovanja, a to u klubu nadoknađuju upisom novih članica. Cilj vodstva kluba je da djeca stalno imaju doticaj s nekom fizičkom aktivnošću na način kako to djevojčicama odgovara.

Kada je u pitanju natjecateljski dio sezone Marijeta vjeruje da će on kao i protekle godine krenuti početkom listopada, a sve ostale pojedinosti klubovi će dotle dogovoriti.

Po pitanju novosti u klubu Marijeta ističe pokretanje rekreativnog programa odbojka za žene gdje bi se žene iznad 25 i 30 godina dodatno rekreirale i uživale u odbojci jedan do dva puta tjedno.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!