Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova u Županiji Zapadnohercegovačkoj od ovog mjeseca dobivat će za sedam posto veću plaću nego dosada, a od 1. svibnja 2025. godine plaća će im biti uvećana za dodatnih sedam posto.

Rezultat je to novog Kolektivnog ugovora kojeg je danas u zgradi MUP-a ŽZH u Ljubuškom u ime županijske vlade sa predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH potpisao ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bebek.

Ministar Bebek je ovom prilikom naglasio kako ovaj Kolektivni ugovor dodatno proširuje prava zaposlenika MUP-a ŽZH, a isti će biti na snazi naredne dvije godine.

„I ovaj Kolektivni ugovor kao i svaki drugi rezultat je dogovora i kompromisa dviju pregovaračkih strana. Prema mom mišljenju riječ je o jednom kvalitetnom dokumentu koji uz to što u narednih osam mjeseci osigurava dva puta povećanje plaće djelatnicima MUP-a proširuje još niz prava među kojima ,s obzirom na prirodu posla, svakako vrijedi spomenuti uvođenje obveznih sistematskih pregleda, kao i osiguranje djelatnika od posljedica nesretnog slučaja s uključenim rizikom od prirodne smrti za vrijeme trajanja radnog odnosa što će biti ostvareno kroz godinu dana“, kazao je Bebek, dodavši kako se u ime Vlade ŽZH zahvaljuje predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke na korektnim i konstruktivnim pregovorima koji su u konačnici doveli do potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Bebek se ovom prilikom zahvalio članovima Povjerenstva za kolektivno pregovaranje sa sindikatima iz djelatnosti čiji su članovi korisnici Proračuna ŽZH i javnih ustanova u vlasništvu Županije i svim kolegama iz Vlade ŽZH.

Predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Marin Grbavac je kazao kako su u županijskoj vladi tijekom pregovora naišli na partnera što je vidljivo kroz sadržaj potpisanog Kolektivnog ugovora.„Smatram kako svi možemo biti zadovoljni postignutim sporazumom, jer on uz značajan rast plaće kroz manje od godinu dana predviđa i niz drugih prava koja će poboljšati status policijskih službenika, državnih službenika i namještenika zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova ŽZH“, kazao je Grbavac, izrazivši nadu kako će se uspješna suradnja između Sindikata i Vlade ŽZH nastaviti i u narednom razdoblju.

(FENA) D. J.

error: Content is protected !!