Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Duga uspješno je realizirala jedan od ključnih ciljeva svog projekta nabavkom interaktivne ploče za učenike Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, koji nastavu pohađaju prema posebnom programu.

Ovaj vrijedan tehnološki alat omogućit će djeci s poteškoćama u razvoju lakši i interaktivniji pristup obrazovnim sadržajima, što će značajno unaprijediti njihovo učenje i razvoj.Interaktivna ploča, koja je nabavljena kroz projekt te postavljena u učionici koja je posebno prilagođena za rad s djecom s poteškoćama u razvoju.

Udruga je prepoznala potrebu za takvim alatom kako bi edukacijskim rehabilitatorima omogućila da na inovativan način prilagode svoje metode rada, te da djeci pruže dinamično i motivirajuće okruženje za učenje.

Ravnatelj OŠ Marka Marulića Ljubuški održao je edukaciju za edukacijske rehabilitatore o korištenju interaktivne ploče. Tijekom edukacije, ravnatelj je detaljno objasnio kako koristiti sve funkcionalnosti ove moderne tehnologije u svrhu unapređenja nastave za djecu s poteškoćama u razvoju. Edukacija je obuhvatila i praktične primjere uporabe interaktivne ploče u svakodnevnom radu, te načine na koje se ona može prilagoditi specifičnim potrebama učenika, a ova edukacija predstavlja značajan korak u integraciji nove tehnologije u nastavni proces.

Ravnatelj Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, Tomislav Matić kazao je: “Iznimno smo sretni i zadovoljni zbog uspješno provedenog programa te ovim putem želim zahvaliti Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “ Duga “ koja je omogućila nabavku ovog vrijednog alata“.

Predstavnici Udruge „Duga“ istaknuli su da je ovo tek jedna u nizu aktivnosti koje planiraju provesti u cilju poboljšanju uvjeta obrazovanja za djecu s posebnim potrebama te su ukazali na to kako je ovakva vrsta suradnje ključna za ostvarivanje pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici.

„Interaktivna ploča za inkluzivnost u odjelu djece s poteškoćama u razvoju“, projekt Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški, dio je #USAIDBiH #LocalWorks koji provode Centar za građansku saradnju, Livno i Udruženje građanki „Grahovo“.

Ova priča napisana je zahvaljujući velikodušnoj podršci američkog naroda kroz program “Snaga lokalnog” Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID). Za sadržaj priče isključivo je odgovorna Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“. Stavovi izneseni u priči ne odražavaju nužno stavove USAID-a ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

error: Content is protected !!