Rukometaši Izviđač Agrama i pored velike želje, borbenosti i dobre igre nisu uspjeli, istom mjerom, uzvratiti češkoj momčadi HCB Karvina za prošlotjedni visok poraz u 1. utakmici, kvalifikacijskog susreta za sudjelovanje u grupnoj fazi EHF European League. „Skauti“ su sinoć slavili rezultatom 32:26, ali to nije bilo dovoljno da bi se prošlo dalje, tako da češka momčad, s ukupnim skorom 59:54, izlazi kao pobjednik ovog kvalifikacijskog susreta i nastavlja natjecanje u EHF European League. „Skauti“ će svoj europski put nastaviti u EHF European Cup-u, gdje će, u sklopu 2. kola, odmjeriti snage s pobjednikom iz susreta, 1. kola, između talijanske momčadi Raimond Sassari i HB Dudelange iz Luksenburga.

Izviđač je sinoćnji dobro otvorio meč. Golovima Diana ĆeškeMilana Vukšića te u ovoj utakmici odličnog Filipa Odaka je u 5. minuti poveo 3:0. Česi su preko Patzela i Prasivka smanjili na 3:2 u 7. minuti. Odgovorili su „Skauti“ s odličnom igrom i u 9. minuti prednost od 4 gola bila je na njihovoj strani (7:3).

Karvina uzvraća preko Blyzniuk i Patzela (7:5, 14.minuta). Nakon toga desio se ključni detalj utakmice, u 15. minuti rumunjski suci donose rigoroznu odluku na štetu „Skauta“. U jednom duelu Diano Ćeško pravi prekršaj za koji u jako ranoj fazi utakmice dobiva već 2. isključenje, a nakon toga zbog prigovora, dobiva i 3. isključenje, čime je utakmica za njega bila završena. „Skauti“ su bez svog ponajboljeg rukometaša morali nastaviti utakmicu s čime su im šanse za uspjeh bile svedene na minimum.

Isključenje Ćeške je nakratko poremetilo igru „Skauta“ što su iskoristili gosti i u 17. minuti poravnali rezultat na 8:8. Izviđač je ubrzo konsolidirao svoje redove te je odličnom igrom već u 23.minuti, golom sinoć odličnog Mihaela Bebeka, došao do 5 golova prednosti (14:9). Na odmor, između dva poluvremena, Izviđač je otišao s prednošću od 6 golova (19:13) što je budilo nadu da bi, ako nastave u istom stilu, mogli stići do željene prednosti.

U drugom poluvremenu Izviđač nastavlja s dobrom igrom, ali iskusni gosti su uspijevali uzvraćati. U 45.minuti golom Amera Šahinovića Izviđač je prvi put otišao do 8 golova prednosti (26:18) što je podgrijavalo nadu da bi se moglo uspjeti. Dakle, u posljednjih 15 minuta trebalo je napraviti još 4 gola razlike za prolazak dalje, međutim, iskusna češka momčad je uspjela odolijevati naletu „Skauta“ . Na koncu, iako uvjerljiva, pobjeda „Skauta“ od 6 golova bila je pirova i na koncu bila nedovoljna.

Odličnu partiju sinoć je pružio Filip Odak postigavši 10 golova. Milan Vukšić vukao je kapetanski pri tome postigavši 7 golova. Mihael Bebek bio je više nego dobar s 5 golova te je uspio nadomjestiti izostanak Diana Ćeške. Po 2 gola postigli su Zvonimir LukendaLuka ŠevićAmer Šahinović i Marijan Šaravanja.
Odličan je na vratima bio Haris Suljević s 11 obrana dok je Aldin Alihodžić „skinuo“ 2 sedmerca.

Kod gostiju ponovno svoju klasu pokazao je Jonas Patzel s 5 golova, 5 golova pridodao je Dominik Solak, dok su se po 3 puta u listu strijelaca upisali BlyzniukHarabisSkalicky i Nantl.

Sljedećeg vikenda kreće i natjecanje Premijer lige BiH gdje u sklopu 1.kola Izviđač gostuje na vrućem parketu Gradske sportske dvorane u Maglaju.

EHF European League Men – 2024/25,
Qualification Round, uzvratni susret
Ljubuški, 07.09.2024. u 19:00 sati.

RK Izviđač Agram– HCB Karvina 32:26 (19:13)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja: 500 gledatelja.
Suci: Mihai Marian Pirvu i Radu Mihai Potirniche (Rumunjska).
Nadzornik: Radoš Rakočević (Crna Gora).

RK Izviđač: Alihodžić (2 sedmerca), Suljević (11 obrana), Vukšić 7/2, Lukenda 2, Odak 10, Šević 2, Šahinović 2/1, Ljubić, Šimić, Bubalo, Šaravanja 2, Ćeško 1, Semić, Bebek 5, Purić, Katić 1.
Trener: Ivan Džolić, Milan Tolić.

HCB Karvina: Mokros (5 obrana), Blyzniuk 3, Kostalek (5 obrana), Prasivka 2, Patzel 5, Kostalek, Uzek 1, Harabis 3, Solak 5, Skalicky 3, Siroky 1, Kristek, Nantl 3, Mira, Bajer, Franc.
Trener: Bruna Michal.

Isključenja: Izviđač 14 minuta, Karvina 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač 4/3, Karvina 2/0.
Crveni karton: Diano Ćeško (3 isključenje, 15. minuta).

RK Izviđač

error: Content is protected !!