U župi Humac jutros su započeli s lijepom tradicijom, naime po prvi put održan je zajednički susret učenika osnovnih škola s područja župe, te su tako ovog jutra učenici OŠ Marka Marulića i OŠ Ivane Brlić Mažuranić sudjelovali zajednički sa svojim učiteljima, nastavnicima i ravnateljima na zazivu Duha Svetoga i svetoj misi za početak nove školske godine.

Misno slavlje predvodio je župni vikar fra Marko Bandić koji je uputio pozdravne riječi ohrabrenja svima za početak nove školske godine, a u svojoj propovijedi govorio je o prvih pet Božjih zapovjedi naglašavajući sve ono što nas može odvratiti od Boga i dajući Božje upute koje treba slijediti.

“Ne dopustite da vam dan počne bez znaka križa, ne dopustite da se udaljite od Boga, da tvoj Bog budu tvoje ocjene, natjecanje u ocjenama, poredbe s drugim učenicima, ne dopusti da se uspoređuješ s drugima” poručio je okupljenim učenicima ” Ti si jednako vrijedan i Bogu dragocjen kao on, ne dopusti da tvoj Bog bude tvoja roba, ne dopusti da od materijalnog učiniš Boga, ti si vrijedan jer postojiš! Naglasio je kako je potrebno međusobno poštovanje, uz poštivanje roditelja, učitelja, “

Nastavnicima je posvetio riječi potpore i poručio da su sijači koji trebaju biti velikodušni u davanju naše pažnje, naše riječi, ljubavi, odgoja i strpljivosti. Plodove svoga rada najradije bismo odmah brali, sjeme treba rasti, nemojte se umoriti, Bog je neumoran, budite neumorni, strpljivi, ljubite one koji trebaju najviše vaše pažnje.

Djeca su uputila zajedničke želje a posebno lijep dio bio je kada su se za vrijeme molitve Očenaša svi sudionici mise uhvatili za ruke.

Misno slavlje pjesmom su uveličao Dječji zbor Ljiljani sv. Ante pod vodstvom prof. Zdenka Vištice.

Ovog jutra sudjelovali su učenici prijepodnevnih smjena a danas u 14 sati pozvani su učenici iz poslijepodnevne smjene.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!