POTPISAN UGOVOR O POČETKU REALIZACIJE PROJEKTNIH AKTIVNOSTI U NOVOM PROJEKTU PREKOGRANIČNE SURADNJE IZ PROGRAMA INTERREG IPA “RISE-UP”

Predstavnici Ministaratva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, kao Upravljačkog tijela projekta i predstavnici Javne ustanove Dom zdravlja Ljubuški potpisali su Ugovor s kojim službeno kreću projektne aktivnosti u sklopu RISE-UP projekta prekogranične suradnje.

Prenosimo priopćenje Doma zdravlja Ljubuški

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, dragi korisnici naših usluga,

iznimno smo sretni što možemo objaviti kako su predstavnici Ministaratva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, kao Upravljačkog tijela projekta i predstavnici Javne ustanove Dom zdravlja Ljubuški potpisali Ugovor s kojim službeno kreću projektne aktivnosti u sklopu RISE-UP projekta prekogranične suradnje. Kako smo Vas prethodno informirali, krajem travnja smo dobili službenu informaciju kako je prihvaćena naša prijava i odobreno je financiranje ovoga projekta koji se primarno bavi preventivnom zdravstenom zaštitom. Nakon toga je uslijedio proces optimizacije projektne prijave, koji je uspješno dovršen, pa su se stekli svi preduvjeti za potpis ugovora.

Kako smo Vas prethodno informirali, krajem travnja smo dobili službenu informaciju kako je prihvaćena naša prijava i odobreno je financiranje ovoga projekta koji se primarno bavi preventivnom zdravstenom zaštitom. Nakon toga je uslijedio proces optimizacije projektne prijave, koji je uspješno dovršen, pa su se stekli svi preduvjeti za potpis ugovora.

Ukupna vrijednost ovoga projekta je 1.855.000 EUR, od čega je budžet naše zdravstvene ustanove cca 400.500 EUR, a 85% su financijska sredstva Europske unije. Projektne aktivnosti će trajati 2 godine.

JU Dom zdravlja Ljubuški je vodeći partner u ovom projektu, a naši partneri na projektu su još Dom zdravlja Metković (RH), JU Dom zdravlja Zenica (BiH) i JU Dom zdravlja Tivat (CG).

U sklopu projekta planiramo brojne aktivnosti koje će se bazirati na prevenciju, odnosno rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti, onkoloških bolesti, kao i poboljšanje dijagnostike za rano otkrivanje poteškoća u paihomotornom razvoju dječje populacije. Jedan dio projekta će se odnositi i na organizacije edukacija iz pružanja hitnih medicinskih postupaka te edukaciju iz dijagnostike bolesti dojke.

S prethodnim iskustvom u projektima prekogranične suradnje koji nam donose veliku dodanu vrijednost i uz podršku svih naših djelatnika, nadamo se da ćemo uspješno realizirati sve planirane aktivnosti u ovom projektu, na zadovoljstvo svih učesnika u ovom procesu, a na poseban način svih Vas koji koristite naše usluge.

Uprava JU DZ Ljubuški”

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!