Dopremijer Federacije BiH i federalni ministar financija Toni Kraljević danas je kao panelist sudjelovao na Kongresu javnog sektora pod nazivom “Vrijeme je”. Kroz izlaganje, ministar Kraljević jasno je elaborirao sve ono što je osigurano u proračunu Federacije BiH, kako za niže razine vlasti, tako i za sve kategorije koje su vezane za isplate iz proračuna. prenosi Ljubuški portal.

“Kapitalni transferi gradovima i općinama, tekući transferi gospodarskim subjektima kroz različite pozive samo su neke od stavki koje još jednom pokazuju jasno opredjeljenje Vlade Federacije BiH da nastavi s potporama kako bi se potaknuo ekonomski rast i razvoj,” kazao je ministar Kraljević. Ljubuški portal

Osvrnuo se kratko u svom izlaganju i na važnost aktualne porezne reforme na kojoj se radi u Federaciji BiH.

“Nemoguće je zaobići i temu fiskalnih zakona. Još jednom ovom prilikom želim istaknuti važnost provedbe široke rasprave na temu fiskalnih zakona kako bi se iznašlo najbolje zakonsko rješenje. Usmjerenje Federalnog ministarstva financija je da se pronađe ravnoteža između fiskalnih potreba i potrebe rasterećenja gospodarstva, što je trenutno najveći izazov, ali zajedno možemo iznaći najbolje zakonsko rješenje,” zaključio je ministar Kraljević.

Ljportal

error: Content is protected !!