Začetnik taekwondoa i osnivač prvog Taekwondo kluba u Bosni i Hercegovini Ante Nižić sastao se s ministricom financija i dopredsjednicom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Blagicom Leko u prostorijama Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke.

Povod sastanka bio je Nižićev prijem u Taekwondo Hall of Fame (Kuću slavnih) koji je upriličen 23. kolovoza ove godine u svečanoj dvorani hotela Holiday Inn u Münchenu. Ministrica Leko je ovom prilikom Nižiću čestitala na ovom velikom uspjehu, te mu se zahvalila za sav trud koji je godinama ulagao u promociju ovog sporta.

„Uspjeh svakog stanovnika naše županije je uspjeh svih nas, jer se na taj način najbolje promoviraju naši gradovi i općine, naša županija“, poručila je Leko, te istakla kako svi oni koji ostvaruju rezultate u sportskim, kulturnim i drugim društvenim sferama u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, a posebice Ministarstvu financija ŽZH uvijek imaju potporu.

Ante Nižić je zahvalio ministrici Leko na čestitkama i prijemu, istaknuvši kako je rado prihvatio njen poziv. Ovaj vrhunski sportaš ovom prilikom je prepričao dojmove iz Münchena, te istakao kako je njegov prijem u Taekwondo Hall of Fame dokaz da se trud i rad na kraju uvijek isplate. Iskoristio je priliku da mlade ljude pozove da se priključe Taekwondo klubu u Ljubuškom koji je ponovno 2017. godine osnovan na temeljima onog njegovog iz 1976. „Taekwondo je sport koji nudi niz mogućnosti od rekreacije do samoobrane. Mladi moraju biti uporni, više raditi, kroz sport će imati više zdravlja, samopouzdanja, bolje će učiti, lakše prebroditi sve probleme“, zaključio je Nižić.

Inače, Nižić je nositelj titule majstora crnog pojasa drugi dan i pionir taekwondoa (korejske borilačke vještine) u BiH, naime ovom borilačkom vještinom počeo se baviti 1972. godine, te je 1976. godine osnovao prvi Taekwondo klub u Ljubuškom. Kroz klub je prošlo više od 300 učenika koji su danas redom akademski građani, poslovni ljudi ili uspješni sportaši u nekim drugim sportovima. Nedavno priznanje Nižiću je dodijeljeno za osnivanje prvog kluba u BiH, te dugogodišnji sportski aktivizam i promicanje ovog borilačkog sporta u Bosni i Hercegovini. Dodjela nagrade se održala u svečanoj dvorani hotela Holiday Inn u Münchenu. Uz Antu dodjeli su prisustvovale njegova kćerka Marija Soldo i unuka Andrijana Soldo koja mu je kako kaže bila sve i snimatelj i novinar i prevoditelj.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!