Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je od Federalnog dopremijera i ministra financija Tonija Kraljevića primila na znanje Konsolidirano izvješće o izvršenju Proračuna Federacije BiH, županija, gradova i općina u Federaciji BiH, te financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije BiH za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine, piše Ljubuški portal.

Izvješće je rađeno na osnovu financijskog izvješća o izvršenju Proračuna Federacije BiH, županija, gradova i općina u Federacije BiH, te financijskih planova vanproračunskih fondova u Federaciji BiH (10 županijskih službi za zapošljavanje, 10 županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja, tri županijske direkcije za ceste, Federalni zavod za zapošljavanje i Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH).

Ovo izvješće sadrži informacije o strukturi ostvarenih prihoda i primitaka, te rashoda i izdataka za razdoblje 1.1.- 30.6.2024. godine propisane Pravilnikom o financijskom izvještavanju i godišnjem obračunu Proračuna u Federaciji BiH. prenosi Ljubuški portal.

U izvješću se, između ostalog, navodi da su ukupni konsolidirani prihodi za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine ostvareni u iznosu od 6.460,5 milijuna KM što je za 8,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupni konsolidirani rashodi za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine ostvareni su u iznosu od 5.756,1 milijuna KM što je za 12,3 posto više u odnosu na isto razdoblje 2023. godine. prenosi Ljubuški portal.

Za razdoblje siječanj-lipanj 2024. godine sve razine vlasti Federacije Bosne i Hercegovine ostvarili su pozitivan financijski rezultat u iznosu od 390,4 milijuna KM. Ukupan financijski rezultat na razini Proračuna Federacije BiH iznosi 84,5 milijuna KM, na nivou županija 94,1 milijuna KM, na razini općina u visini od 151,9 milijuna KM, te na razini odjela socijalne zaštite, odnosno na razini vanproračunskih fondova, iznosi 59,9 milijuna KM.
Ljportal

error: Content is protected !!