Rukometašice Izviđača su protekli vikend sudjelovale na 29.međunarodnom turniru ‘Mevzeta Perla Balja’ u Goraždu i osvojile 1.mjesto.

„Skautice“ su u prvoj utakmici pobijedile ŽRK Levalea Nikšić 40:37  (17:15) a u finalu domaćina ŽRK Goražde 34:27 (15:15).

Treće mjesto je osvojila ekipa Levaleo Nikšić inače jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi Crne Gore.

Najbolji strijelac turnira je Ana Petrović iz Izviđača, a  “Skautica” Džana Sofić je proglašena najboljom vratarkom turnira.

Najboljom igračicom turnira je proglašena: Teodora Petković  iz Goražda.  Treće mjesto je osvojila ekipa Levaleo Nikšić inače jedna od najbolji ekipa u Premijer ligi Crne Gore.

Nakon osvajanja turnira, trener rukometašica Ivan Gigo Lovrić je u izjavi za Radio Ljubuški kazao:

 “Zadovoljan sam zbog osvajanja ovog odličnog turnira u Goraždu. To je dokaz da smo na pravom putu i da naporan rad na treninzima donosi rezultate. Sve igračice pa i one najmlađe su pokazale sjajan timski duh, borbenost i disciplinu tijekom cijelog turnira. A najviše sam bio zadovoljan ritmom koji je bio konstantan i koji nitko od naših protivnika nije mogao pratiti. Bilo je nekih grešaka, popravit ćemo to ovih dana i mislim da možemo izgledati i puno bolje. Iako je ovo važna pobjeda za nas, svjesni smo da je ovo samo pripremni turnir i da je pravi izazov pred nama kada, za sedam dana, počne natjecateljska sezona. Nastavit ćemo raditi kako bismo još bolje ušli u natjecateljski ritam i ostvarili ciljeve koje smo postavili za ovu sezonu. Sad se fokusiramo na teško i daleko gostovanje u Cazinu nadam se da ćemo prije svega pokazati hrabrost i kvalitet koju imamo.”

Dobrom igrom I rezultatom u Goraždu zadovoljna je I najefikasnija igračica turnira Ana Petrović:

“Osvajanjem turnira u Goraždu na najbolji smo način stavili točku na pripremni period. Zadovoljna sam igrom, ali i borbenošću i zajedništvom koje smo pokazale. Mlada samo ekipa, ali vrijedno smo radile i trudile se na treninzima kako bi se što bolje pripremile  za novu sezonu. U subotu nas očekuje teško gostovanje u Cazinu što će biti prvi ispit za ekipu u ovom sastavu. Prva utakmica u sezoni je uvijek teška, ali vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i dati sve od sebe na terenu da sezonu započnemo pobjedom”, kazala je Ana u izjavi za naš radio.

Zadovoljstvo dobrom predstavom u Goraždu izrazila je i Lana Jarak koja je ujedno izrazila uvjerenje u dobru premijerligašku sezonu ekipe:

“Smatram da smo odigrali dvije vrlo dobre i kvalitetne utakmice. Ovo je nama kao ekipi bilo potrebno da bi vidjeli na čemu smo nakon priprema koje smo prošle i nakon treninga kroz koje smo se uvježbavale. Jako sam zadovoljna igrom i kvalitetom koju imamo te vjerujem da se s time slažu i moje suigračice. Jako mi je drago da smo sve dobile priliku igrati na ovom turniru i da će trener u narednim utakmicama imati širinu klupe koja jednako može pomoći. Ako će ove dvije utakmice biti ogledalo sezone koja je ispred nas, vjerujem da ćemo moći parirati svim ekipama i da ćemo biti među onim ekipama koje će biti na vrhu ljestvice. Imamo još tjedan dana do prve ovosezonske utakmice, stoga ćemo se potruditi da kroz ovih nekoliko dana na treninzima ‘upakiramo’ sve ono što smo do sada radili i da s velikom voljom i željom idemo u nove pobjede”, kazala je Lana za Radio Ljubuški.

Džana Sofić – najbolja vratarka turnira

RA IZVIĐAČ U15

Djevojčice RA Izviđač U15 su protekli vikend sudjelovale na rukometnom turniru povodom obilježavanja Vojno – redarstvene akcije “Zelena tabla – Male Bare”.

Na turniru su uz Izviđač nastupile: ŽRK Dalmatinka, ŽRK Cetina i ŽRK Opuzen.

U prvoj utakmici mlade rukometašice Izviđača su odigrale neriješeno s domaćom ŽRK Dalmatinkom te se nakon boljeg izvođenja sedmeraca plasirale u finale.

U finalu su od djevojčica Izviđača bile bolje njihove vršnjakinje iz ŽRK Cetine.

“Hvala ŽRK Dalmatinki na pozivu, a mi vec sljedeci vikend idemo na turnir u Trilj”, objavili sui z RA Izviđač.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!