Donosimo raspored nastupa i rezultate nekoliko ljubuških sportskih ekipa koje su nastupile protekli vikend.

BOĆANJE

Boćari Rastoka iz Prologa su u 2. kolu gostovali u susjednoj Čapljini kod istoimenog domaćina.

U zanimljivom susretu boćari Čapljine su slavili rezultatom 14:8 a najbolji igrač susreta bio je Ante Juka – Biba iz BK Čapljina.

Zanimljivo je da je Biba jučer igrao finalnu utakmicu trojki na turniru u Radišićima.

NOGOMET

U 6. kolu Druge lige F BiH – skupina Jug nogometaši Ljubuškog su jučer poraženi u Neumu od istoimenog domaćina 4:1, na poluvremenu je bilo 1:0 za domaću momčad.

Neumljani su poveli u 18. minuti golom Jure Lovrića iz jedanaesterca I tim rezultatom se otišlo na odmor.

Ljubušaci su izjednačili u 53. minuti golom Luke Bebeka. Međutim, domaćinima je trebalo samo šest minuta da vrate vodstvo, strijelac za 2:1 bio je Željko Sentić. Samo tri minute kasnije za 3:1 pogađa Stipe Vujnović, a točku na konačnih 4:1 u 82. minuti stavio je Tomislav Leženić.

Ljubuški je u Neumu nastupio u sljedećem sastavu:

Mate Ilić, Tomislav Bošnjak, Josip Šošić, Mateo Mucić, Mario Puljić, Noah-Luka Šimić, Bože Milas, Gabrijel Puljić, Luka Bebek, Franjo Vučić i Grgo Vasilj.

U drugom poluvremenu u igru su, umjesto Matea Mucića, Bože Milasa, Gabrijela Puljića, Luke – Noaha Šimića i Grge Vasilja ušli Luka Matijašević, Stanko Mišetić, Antonio Čuljak, Drago Barbarić i Ante Vegar.

Nakon šest odigranih kola na čelu ljestvice nalazi se NK Troglav 1918 iz Livna sa 14 bodova, a Ljubuški je 15. s tri osvojena boda.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 29. rujna, Ljubuški će na Babovcu ugostiti momčad Čapljine koja se nalazi na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 12 osvojenih bodova. Utakmica se igra s početkom u 15,30 sati.

KOŠARKA

Košarkaši Ljubuškog su protekli vikend nastupili na Memorijalnom turniru Marijofil Džidić u Mostaru koji je održan u organizaciji Košarkaškog kluba Zrinjski.

Na turniru su uz KK Ljubuški nastupili, domaćin HKK Zrinjski, KK Posušje i KK Leotar iz Trebinja.

U prvoj utakmici u subotu košarkaši Ljubuškog su poraženi od premijerligaša Leotara iz Trebinja rezultatom 87:66. Momci trenera Marina Bubala su, unatoč izostanku Marka Knezovića, pružili dobar otpor odličnoj momčadi iz Trebinja.

U utakmici za treće mjesto Ljubušaci su se susreli s domaćom momčadi Zrinjskog, koja je u prvom meču poražena od Posušja. Unatoč izostanku Marka Knezovića i Ante Kežića te davanju prilike mlađim igračima da iskažu svoj talent Ljubušaci su odigrali ravnopravnu i neizvjesnu utakmicu te su na kraju doživjeli poraz od tri koša razlike, završilo je 74:71 za domaćine.

RUKOMET

RK Izviđač Agram – RK Višegrad HED 34:30 (18:18)

Izviđač tek u drugom poluvremenu slomio otpor Višegrada

U 1.kolu Premijer lige BiH za žene u rukometu  ŽRK Izviđač iz Ljubuškog poražen je u Cazinu od domaće Krajine rezultatom 34:31, na poluvremenu je bilo 15:14 za domaćina.

Iz ŽRK Izviđač su imale velikih primjedbi na suđenje sudačkog para Berjan – Ilić.

U idućem kolu koje je na rasporedu 5. listopada rukometašice Izviđača će ugostiti ekipu Sloge 2013 iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja je u prvom kolu bila slobodna.

Video:

Druga momčad Izviđača odlično je startala u 1. ligi F BiH, skupina Jug. Oni su u subotu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom ugostili momčad Međugorja I slavili s visokih 43:23. Pobjeda od 20 golova razlike osigurala je Ljubušacima prvo mjesto na ljestvici nakon prvog kola.

U 2. kolu druga momčad “Skauta” gostuje u Mostaru kod Veleža.

BOKS

U Čitluku održano 5. kolo Prve lige F BiH u Olimpijskom boksu – BK Ljubuški nastupio s četiri natjecatelja

U Čitluku održano 5. kolo Prve lige Federacije BiH u olimpijskom boksu

FUTSAL 3×3

Danas finalni dan 3×3 turnira “Pozdrav ljetu 2024.” u Lisicama

Danas finalni dan 3× 3 turnira “Pozdrav ljetu 2024.” u Lisicama

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!