Četvrto po redu međunarodno gastronomsko natjecanje u pripremi džigarice održat će se 6.10.2024. godine u prostoru pečenjarnice Bingo u Crvenom Grmu.

Za pripremu jela namijenjenih za natjecanje će se koristiti tradicionalna namirnica od koje se već desetljećima pripremaju razna ukusna jela. Cilj manifestacije je svakako oživjeti tradiciju i običaje. Vođeni tim ciljem, organizatori će posjetiteljima pružiti užitak za svačije nepce, a sve to uz dobro društvo, pjesmu i razgovor.

Na ovogodišnje natjecanje do sada se prijavilo trideset ekipa iz cijele regije koji će posjetiteljima prezentirati svoje kulinarske vještine.

Ocjenjivački sud će biti predvođen Miroslavom Kordićem koji je prošlogodišnji natjecatelj popularnog show-a Masterchef. Miroslav je, zahvaljujući natjecanju, krenuo i dalje kulinarskim putem te će ove godine, u sklopu manifestacije, uz generalnog konzula Republike Hrvatske Marka Babića i poznatog hrvatskog alpinista Stipu Božića činiti tročlani žiri. Za tri najuspješnije natjecateljske ekipe na kraju će biti dodijeljena priznanja.

Degustacija pripremljenih jela za sve posjetitelje će biti moguća u razdoblju od 11 do 16 sati. Osim džigarice, posjetitelji će moći kušati morske i lovačke specijalitete kao i tradicionalne uštipke, pršut i sir.

Za dobru atmosferu će biti zadužen tamburaški sastav Stari fenjer iz Gruda.

Cijena ulaznice iznosi 20 KM te je u istu uključena konzumacija i hrane i pića.

error: Content is protected !!