U zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji s Europskim talent centrom Varaždinske Županije.

U srijedu 25. rujna 2024. godine u Širokom Brijegu ministrica Daniela Perić primila je izaslanstvo Varaždinske Županije, predvođeno pročelnikom za prosvjetu, kulturu i šport, dr.sc. Miroslavom Huđekom, zamjenicu pročelnika Sanju Herceg i pomoćnika pročelnika za razvojne programe, predsjednika Europskog talent centra Hrvatske – Centri izvrsnosti Varaždinske Županije, mr.sc. Roberta Kelemena, te je tom prigodom u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji s Europskim talent centrom Varaždinske Županije.


Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, s ciljem sustavnog prepoznavanja, razvoja i poticanja darovitosti učenika osnovnih i srednjih škola u 2023. i 2024. godini, sustavno je krenulo s procesom uspostave centara izvrsnosti Županije Zapadnohercegovačke.


Cijeli proces uspostave centara izvrsnosti Županije Zapadnohercegovačke ostvaruje se u suradnji s Varaždinskom Županijom, što jamči sustavan pristup, osiguranje kvalitete te učenje na iskustvu uspješnih i priznatih stručnjaka.


Memorandum o suradnji je rezultat cjelogodišnje suradnje Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke s Varaždinskom Županijom kao prvim Europskim talent centrom za prepoznavanje i rad s darovitom i visoko motiviranom djecom. Predstavlja ujedno i službeni početak formiranja centara izvrsnosti Županije Zapadnohercegovačke. Iskustvo i znanje kojim prednjači Varaždinska Županija bit će od izuzetnog značaja za uspostavu i djelovanje centara izvrsnosti Županije Zapadnohercegovačke.

error: Content is protected !!