Biciklistički klub Ljubuški organiziramo 11. Ljubušku biciklijadu koja će se održati 29. rujna u Ljubuškom na relaciji Trg dr. Franje Tuđmana – Kravica s početkom u 11 sati.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo predsjednika Biciklističkog kluba Ljubuški Mirka Luburića I člana uprave kluba Ivana Bubala.

Na početku razgovora predsjednik Luburić je objasnio rute 11. Ljubuške biciklijade.

“ U 12 godina postojanja kluba ovo je 11. Ljubuška biciklijada, jednu smo preskočili zbog korone. U nedjelju imamo laganu biciklističku rutu od Ljubuškog do Kravice, koja je prilagođena za sve uzraste i sve bicikliste, kako za rekreativce tako i za profesionalce. Planirali smo i “začiniti” stazu, ako bude zainteresiranih, imati ćemo dva vodiča, da ih provedu stazom “Mara i Stipe” uz rijeku Trebižat. Staza je nešto zahtjevnija, ali biciklisti će znati tko je može odvoziti. Biti će dvije rute koje će se u jednom trenutku razdvojiti tako da svatko može odabrati rutu koja mu odgovara”, kazao je Luburić.

Bubalo je istaknuo da je Biciklistički klub spreman za nedjeljnu biciklijadu, spreman pomoći sudionicima, ali je naglasio i ostale segmente na koje u klubu gledaju prilikom organizacije ovog i sličnih događanja.

“Start je u nedjelju u 11 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana iza zgrade Gradske uprave. Mi iz Biciklističkog kluba tu ćemo biti već od devet sati tako da ako netko bude imao problema s biciklom pomognemo u otklanjanju kvara. Prošle godine smo imali rutu prema našem prekrasnom slapu Koćuša, ove godine smo to promijenili i vozit ćemo prema Kravici. Mi u klubu se trudimo da većina vožnji bude blizu kulturnih I turističkih znamenitosti našeg grada. Podsjetit ću da se naša Dječja biciklijada održava na Gračinama blizu Rimskog logora, a naša utrka “XCO Herceg Stjepan” se održava kod tvrđave Herceg – Stjepana, tu su i utrke na LJOF-u, što pokazuje da nastojimo pokriti što više naših kulturnih, povijesnih i turističkih znamenitosti”, pojasnio je Bubalo.

Trasa biciklijade je prilagođena za sve sudionike i osobe starije od 10 godina. Međutim, i mlađi biciklisti mogu se uključiti ali pri samom kraju biciklijade.

“Mlađi biciklisti mogu sudjelovati, ali pri samom kraju biciklijade. Svi su pozvani, tko god ima želju za bicikliranjem pozivamo ga da nam se pridruži na trgu iza zgrade Gradske uprave. Što se tiče vožnje cijele rute do Kravice, mlađima od 10 godina to ne preporučamo zbog duljine rute I trajanja vožnje”, ističe Luburić.

Vrijedi dodati da BK Ljubuški, kao I svake godine, za sve sudionike, organizira prigodno osvježenje I ručak.

Na kraju razgovora prisjetili smo se prošlogodišnje, 10. Ljubuške biciklijade, kada je BK Ljubuški organizirao humanitarnu tombolu na kojoj su prikupljena sredstva od kojih je nabavljen funkcionalni bicikl za osobe s posebnim potrebama, namijenjen svim dobnim uzrastima.  Bicikl su predstavnici kluba donirali Rehabilitacijskom centru za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški i Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Duga”.

Na kraju ćemo ponoviti da je sudjelovanje na 11. Ljubuškoj biciklijadi besplatno, a sve informacije možete potražiti na službenoj Facebook stranici Biciklističkog kluba Ljubuški.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!