Zbog obilne kiše i nevremena koje je zahvatilo područje Ljubuškog tijekom noći došlo je do urušavanja više stabala na cesti Grab- Orahovlje-Veljaci zbog čega je bio obustavljen promet na ovoj dionici u vremenu od 0.15 do 5.00 sati , prometnicu su sanirali JVP Ljubuški, na intervenciji je bilo 5 vatrogasaca sa dva vozila.

Trenutna temperatura zraka u Ljubuškom iznosi 21 °C , meteorolozi FHMZ za danas najavljuju prije podne oblačno s kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana djelomično smanjenje naoblake. Puhat će slab do umjeren vjetar većinom južnog smjera. U sjevernim područjima sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na jugu zemlje do 26°C.

Foto: Ljubuški 4.10.2024 u 10.00 sati.

Foto : Rijeka Mlade pogled sa mosta u Veljacima- 4.10.2024

Sukladno najavi Agencije za vodno područje Jadranskog sliva tijekom noći došlo je do porasta vodostaja na slivu TMT Tihaljina Mlade Trebižat, Trebižat jutros u 8.45 na mjernom mjestu Humac bilježi 280 cm što znači da su na snazi redovite mjere obrane od poplava. Vodostaj rijeke Trebižat je je 3.10. u 20.15 sati na istom mjernom mjestu iznosio 147 cm što je porast za 133 cm.

Redovna obrana od poplava280

Na zapadnom dijelu Grada Ljubuškog noćas je došlo do nestanka električne energije, a na području Šipovače tijekom noći “proradila” su povremena vrela – Banja, Banjići i Vrančuša.

Foto:D.Vukojević

B.M/ Radio Ljubuški

error: Content is protected !!