Rukometaši Izviđač Agrama u subotu, 26. listopada 2024., igraju uzvratnu utakmicu EHF European Cupa protiv talijanskog predstavnika Raimond Sessarija.

Utakmica se igra u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom s početkom u 19 sati.

Podsjećamo, u prvoj utakmici Izviđač je slavio na gostovanju u Sardiniji rezultatom 39:38.

Tim povodom, danas je u prostorijama Izviđača u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom održana konferencija za novinare.

Utakmicu protiv Sessarija najavili su: voditelj momčadi Nedan Zovak, jedan od trenerskog dvojca Ivan Džolić, kapetan momčadi Milan Mića Vukšić i golman Haris Suljević.

Središnja tema konferencije bila je uzvratna utakmica protiv Sessarija.

Sudionici konferencije su se osvrnuli na prvu utakmicu na Sardiniji i najavili subotnju utakmicu, te pozvali sve ljubitelje rukometa u Ljubuškom, Hercegovini, Dalmaciji i šire da dođu u subotu u Gradsku športsku dvoranu u Ljubuškom, uživaju u dobrom rukometu i pomognu Izviđaču ostvariti prolazak u idući krug natjecanja.

Prvi se novinarima obratio voditelj momčadi Nedan Zovak koji se osvrnuo na prvu utakmicu u Italiji te dodatno upozorio na snagu talijanske momčadi.

„Sastajemo se s jednom iskusnom momčadi u kojoj igraju talijanske legende Nardin jedan od najboljih strijelaca talijanske lige u povijesti, Bronzo koji ima iskustvo igranja francuske lige, Španjolac Kodina, Marokanac Miri, Melandrin iz Brazila, bh. reprezentativac Hamidović, hrvatski internacionalac Brzić, dakle sve iskusni igrači. Radi se o momčadi koja posljednjih pet godina konstantno igra europska natjecanja, momčad s iskustvom igranja europskih utakmica. Momčad Sessarija stiže u petak kasno navečer u Split odakle dolazi u Ljubuški i bit će smještena u našem hotelu Bigeste. Ja pozivam sve navijače da dođu u subotu na utakmicu, a mi se nadamo jednoj rukometnoj poslastici i prolasku u idući krug natjecanja. Ovdje s nama su trener Džolić, kapetan Vukšić i golman Suljević koji će više reći o tome kako se suprostaviti takvoj momčadi“, najavio je obraćanje ostalih sudionika konferencije, Zovak.

Trener Ivan Džolić je napravio jednu analizu prve utakmice u Italiji te najavio očekivanja od druge utakmice u Ljubuškom.

„Očekivali smo jednu tešku utakmicu, ozbiljno smo je shvatili jer smo znali da možemo ostvariti dobar rezultat samo ukoliko mi budemo pravi. U Italiju smo otišli s namjerom ostvarenja što boljeg rezultata kako bi nam druga utakmica u Ljubuškom bila što lakša, jer će se ipak ovdje sve rješavati. Možda se gostujuća pobjeda u Europi i predugo čekala, ali napokon smo je dočekali. Utakmicu u Italiji smo dobro otvorili, glavnog njihovog obrambenog igrača Marokanca Mirija smo isključili drugi put već u četvrtoj minuti tako da smo ih već na početku utakmice opteretili njegovim neigranjem u ostatku prvog poluvremena. Međutim, sredinom prvog poluvremena oni su promijenili obranu na što smo se mi malo sporije adaptirali tako da su do kraja poluvremena napravili prednost od dva gola razlike. Na poluvremenu smo dogovorili kako ćemo ući u nastavak utakmici i do sredine drugog poluvremena „hvatali“ njihovu prednost. U 51. minuti smo napravili prednost od četiri gola razlike i trebali mirno privest utakmicu kraju, ali desio se još jedan njihov preokret, ali je na kraju sve dobro završilo i ostvarili smo jedan gol prednosti. Nadamo se da ćemo u drugoj utakmici bolje posložiti obranu, a kad je u pitanju napad, unatoč velikom broju postignutih golova u prvoj utakmici, promašili smo i puno čistih zicera, dakle i to može izgledati bolje“, istaknuo je Džolić.

Golman Suljević je istaknuo da su u prvoj utakmici i jedna i druga momčad dosta loše odigrale obranu te izrazio nadu da će to u drugoj utakmici izgledati puno bolje, pogotovu kad je u pitanju momčad Izviđača.

„Prvih petnaestak minuta sve je izgledalo dobro. Poslije toga se vidjelo da se očito radi o utakmicu u kojoj će pobijediti onaj koji zabije više golova, odnosno o utakmici u kojoj se malo igrala obrana. Nakon te petnaeste minute obrana se malo pogubila, što i nije preveliko iznenađenje s obzirom da smo vrlo mlada ekipa. Igrala se utakmica za gol više, u kojoj, moram otvoreno reći, mi golmani i nismo igrali neku posebnu ulogu do samog kraja i tog sedmerca koji je odlučio pobjednika. Što reći kad u jednoj utakmici primite 38 golova i dobijete utakmicu već da je ekipa dala svoj maksimum i dobila utakmicu koju je obrambeno loše odigrala. Očekujem puno bolju igru obrane u drugoj utakmici i našu pobjedu“, kazao je golman „Skauta“.

Suljević se osvrnuo i na obranjeni sedmerac u posljednjoj sekundi utakmice.

„Sudac je svirao sedmerac za njih tri sekunde prije kraja. Znao sam da će biti stanka do isteka vremena i odlučio sam se posavjetovati s trenerom Tolićem. Imao sam ideju da izvođenje sedmerca čekam na liniji gola i idem u svoju lijevu stranu, a Tolić mi je savjetovao da nipošto ne ostajem na liniji već da iziđem tri metra ispred gola, dakle da iziđem dublje. Prihvatio sam njegov prijedlog da iziđem s gola i idem u svoju lijevu stranu, obranio sedmerac Dini Hamidoviću i na taj način i našu pobjedu u Italiji“, objasnio je Suljević

Kapetan momčadi Milan Mića Vukšić je istaknuo zadovoljstvo pobjedom u prvoj utakmici i očekivanje prolaska u idući krug natjecanja.

„Mi nemamo ništa protiv toga da se i druga utakmica igra za gol više ako će to završiti kao i u prvoj utakmici, odnosno pobjedom Izviđača. Zasigurno ćemo i mi i oni pokušati odigrati bolju obranu. Oni se sigurno dodatno pripremaju za drugu utakmicu, a mi smo ovaj tjedan radili na tome da što bolje zaustavimo njihov napad koji je u prvoj utakmici bio skoro savršen. Dino Hamidović je odigrao fantastičnu utakmicu i mi nismo našli načina da ga zaustavimo. Nadam se da će to u drugoj utakmici izgledati malo drugačije i da ćemo ostvariti pobjedu“, kazao je kapetan „Skauta“,

Na kraju su svi skupa obećali rukometni spektakl u subotu u Ljubuškom i pozvali navijače da im pomognu u nastavku europskog puta.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!