Donosimo rezultate ljubuških sportskih klubova ostvarene proteklog vikenda.

Nastupe su imali rukometaši Izviđača, njihova druga momčad, mlađe kategorije Izviđača, nogometaši, košarkaši, odbojkašice Libera i boksači.

RUKOMET

Rukometaši Izviđač Agrama u subotu večer su u uzvratnoj utakmici 2.kola EHF European Cup-a savladali momčad ITA Raimond Sassari 32:28 i plasirali se u naredno kolo ovog natjecanja. U uzvratnoj utakmici vodila se žestoka borba tijekom cijele utakmice. Talijanska momčad nije se predavala do samoga kraja i na sve načine je pokušavala doći do povoljnog rezultata i uzvratiti „Skautima“ za prošlotjedni poraz. „Skauti“ su uz dosta napora tek u završnim minutama uspjeli slomiti otpor žilavog protivnika i pokazati mu da od njihovog prolaska dalje nema ništa.

Detaljnije:

“Skauti” pobjedom u uzvratu ovjerili prolazak u 3.kolo EHF European Cup-a

I dok je Izviđač zbog europskog nastupa odmarao u domaćem prvenstvu, većina drugih klubova odigrala je 6. kolo Premijer lige. Drugoplasirani Konjuh mogao je pobjedom u Zavidovićima  protiv Krivaje „izbiti“ na prvo mjesto prvenstvene ljestvice, ali su poraženi 29:28 i tako su samo zadržali drugu poziciju. Izviđač ostaje prvi s osam bodova iz četiri utakmice, a Konjuh je drugi s bodom manje i dvije utakmice više. Zbog europskih nastupa Izviđač je propustio dvije utakmice, u 5. kolu je trebao gostovati kod Slobode u Tuzli, a u 6. kod Leotara u Trebinju.  Gostovanje kod Slobode Izviđač će odraditi u srijedu 30. listopada.

Rukometašice Izviđača su protekli vikend bile slobodne.

U idućem kolu koje je na rasporedu 2. studenog „Skautice“ će u Ljubuškom ugostiti ekipu Goražda.

U 5. kolu Lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača2 jučer su u Gradskoj sportskoj dvorani ugostili momčad Kiseljaka i slavili s 31:20, na poluvremenu je bilo 17:11.

Tom pobjedom momci trenera Maria Pavlaka zadržali su vodeću poziciju na prvenstvenoj ljestvici s 10 bodova iz pet odigranih utakmica. Na drugom mjestu je Radnički iz Goražda koji iz istog broja utakmica ima dva boda manje. Stopostotan učinak kao i Izviđač ima mostarski Zrinjski, ali „Plemići“ su odigrali dvije utakmice manje od Izviđača.

U idućem, 6. kolu, druga momčad „Skauta“ gostuje kod Sloge u Gornjem Vakufu/Uskoplju .

Pogledajte snimak drugog poluvremena utakmice Izviđač2 – Kiseljak.

Mlađe kategorije Izviđača

Mlađe kadetkinje i djevojčice RA Izviđač su jučer u 2. kolu Lige Mladih RS HB  ugostile svoje vršnjakinje iz Nove Bile i Viteza. U svim utakmicama ostvarile  su uvjerljive pobjede.

Rezultati:

NOGOMET

Nogometaši Ljubuškog su jučer, u 11. kolu Druge lige F BiH – skupina Jug, poraženi s 3:0 (2:0) na gostovanju kod Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Strijelac sva tri gola za domaću momčad bio je Armin Abazović.

Prvi gol Abazović je postigao u 27. minuti, a na 2:0 povisio je u 42. minuti i tim rezultatom se otišlo na odmor. Za konačnih 3:0 Abazović je pogodio u 67. minuti.

Ljubuški je nastupio u sljedećem sastavu:

Silvio Dodig, Veselko Vištica, Mateo Mucić, Marin Brkić, Luka Bebek, Nikola Granić, Bože Milas, Stanko Mišetić, Gabrijel Puljić, Franjo Vučić i Grgo Vasilj.

U 15. minuti je umjesto Gabrijela Puljića u igru ušao Noah – Luka Šimić, a u drugom poluvremenu umjesto Marina Brkića i Matea Mucića ušli su Josip Šošić i Antonio Čuljak.

Nakon 11 odigranih kola Ljubuški se nalazi na 14 mjestu prvenstvene ljestvice s devet osvojenih bodova, Sloga je osma sa 17 bodova.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 3. studenoga, Ljubuški će na ugostiti Međugorje. Utakmica se igra na nogometnom stadionu Babovac s početkom u 13,30 sati.

ODBOJKA

Odbojkašice Libera su u subotu u 3. kolu Lige Hercegovine ugostile Odbojkaški klub Konjic. S obzirom da ekipa Konjica nastupa u samo dvije kategorije kadetkinje Libera su ovo kolo odmarale. Dakle, igralo se u dvije kategorije, djevojčice i mlađe kadetkinje. U obje kategorije Liberice su ostvarile uvjerljive pobjede.

Djevojčice su slavile s 2:0, po setovima 25:9 i 25:4, a mlađe kadetkinje također s 2:0, po setovima 25:6 i 25:12.

Podsjećamo Ljubušanke su u prvom kolu gostovale u Širokom Brijegu kod HOK Široki i doživjele poraz u sve tri kategorije, a u 2. kolu su na domaćem terenu igrale protiv Troglava iz Livna te su poražene u kategorijama kadetkinje i mlađe kadetkinje, a pobijedile su u kategoriji djevojčice.

Idući vikend je prvenstvena stanka, a potom slijedi utakmica protiv odbojkašica iz Mostara – u Mostaru.

KOŠARKA

Košarkaši Ljubuškog su u petak odigrali prijateljsku utakmicu u Čapljini protiv istoimenog domaćina. U neizvjesnoj utakmici momci trenera Marina Bubala na kraju su slavili sa 70:61. Vrijedi napomenuti da prema do sada prikazanom u prijateljskim utakmicama možemo očekivati dobar nastup košarkaša Ljubuškog u Ligi Herceg – Bosne.

BOKS

U Živinicama je u subotu i nedjelju (26. i 27. listopada) održano pojedinačno prvenstvo FBiH u Olimpijskom boksu. Na prvenstvu je nastupio Leon Vranješ članBoksačkog kluba Ljubuški. Leon je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto te postao prvak F BiH.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!