U posljednje tri prvenstvene utakmice Hajduk je postigao samo dva gola. Najprije je izgubio od Rijeke (1:3) pa zatim remizirao s Istrom 1961 (1:1) i Dinamom (0:0). 

Sljedeći izazov je Lokomotiva koja na Poljud stiže na krilima uvjerljive pobjede na Šubićevcu nad Šibenikom (1:4). U posljednjih pet prvenstvenih susreta uzeli su po bod i Osijeku i Dinamu.

– Da smo na početku sezone mislio bih da će se Lokomotiva upetljati u borbu za vrh. Imaju mlade entuzijastične igrače i zasluge idu treneru i stožeru. Igrali smo već dvaput protiv Lokomotive i znamo koliko je teško igrati protiv njih, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas uoči subotnjeg dvoboja 28. kola Prve HNL.

Puno se očekuje od napadačkog tandema Livaja Kalinić

– Imamo moćno oružje, samo trebao pronaći način kako ih najbolje iskoristiti. Protiv Slavena su Livaja i Kalinić igrali zajedno i nitko to nije preispitivao jer je sve prošlo dobro. Protiv Dinama su zajedno igrali samo 30 minuta. Svaka momčad u nekom trenutku prolazi kroz “sušu”, a čak i u prošlom susretu s Dinamom smo imali puno prilika koje se nisu pretvorila u izgledne šanse. To se može gledati kroz psihologiju, taktiku. Naš posao je pronaći lijek za tu situaciju. Vjerujem da ćemo sutra imati više šansi i da ćemo zabiti više golova.

Dambrauskas smatra kako se Livaja i Kalinić još ne razumiju dovoljno dobro te im treba još vremena, no nešto drugo smatra važnijim: 

– Najvažnije pitanje nije može li netko igrati zajedno, već je najvažnije da imamo dobru atmosferu i svi budu zdravi. Kada budemo zajedno zdravi i spremni, rijetko tko nas može zaustaviti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!