Koliko god to bilo teško priznati nogometna reprezentacija BiH je daleko od europske elite, te polako, ali sigurno poprima neslavni epitet prosječne selekcije.Iza Bosne i Hercegovine su neuspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Imao je bh. nacionalni tim sve u svojim rukama i dvije meč lopte na domaćem terenu, ali ih nije iskoristio.

U skupini s Francuskom maksimalni domet je bio drugo mjesto koje vodi u baraž. Pred dva posljednja susreta protiv Finske i Ukrajine izabranici Ivayla Peteva su mogli do druge pozicije.

Međutim kada je bilo najpotrebnije naši reprezentativci su zakazali i upisali dva poraza, možda su ta dva susreta bili ogledalo kvaliteta, ali i karaktera popularnih Zmajeva.

Bilo kako bilo bh. reprezentacija okupljanje u ožujku koristi za pripremanje novog izdanja Lige nacija i kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Protivnici će biti Gruzija i Luksemburg.

Večeras će se igrati mečevi baraža za Svjetsko prvenstvo iz UEFA-ine zone što znači da će još jedna velika nogometna noć proteći bez Bosne i Hercegovine.

U prvom od tri kostura sastat će se Italija – Sjeverna Makedonija i Portugal – Rusija. U drugom Švedska dočekuje Češku, a u trećem Wales – Austriju. Svi susreti će početi u 20:45.

Nakon suspenzije Rusije Poljska je dobila besplatan prolaz u finale baraža, dok je polufinalni meč Škotske i Ukrajine prolongiran za lipanj.

Igra se samo jedan meč, a pobjednici večerašnji susreta idu u finale baraža. Pobjednici susreta Portugal – Turska i Italija – Sjeverna Makedonija, te Poljska – Švedska/Češka će igrati 29. ožujka, dok će posljednji sudionik Mundijala iz Europe biti poznat u lipnju.

Kada se pogledaju parovi i sudionici teško se oteti dojmu da nije bilo mjesta i za reprezentaciju BiH, međutim krivce trebamo tražiti prvenstveno u sebi.

Kada počnu utakmice ne preostaje nam ništa drugo nego pripremiti daljinske upravljače te prebacivati s kanala na kanal i pratiti što se dešava…

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!