Bojan Bogdanović odlično je otvorio NBA doigravanje kao jedini Hrvat koji će u njemu sudjelovati, budući da su Ivica Zubac i LA Clippersi ispali u play-inu, a Dario Šarić u Phoenixu zbog lanjske operacije koljena neće ni zaigrati do sljedeće sezone. 

U pobjedi Utah Jazza 99:93 u Dallasu, kojom je kao petopostavljena momčad Zapada oduzela Mavericksima prednost domaćeg terena, postigao je 26 koševa, a posebno je dobar bio na početku utakmice. Čak 20 poena postigao je u prvom poluvremenu, koje je zaključio tricom u zadnjoj sekundi poluvremena za vodstvo 45:43 i odlazak na odmor u pozitivnom tonusu.

Donovan Mitchell navukao je domaću obranu i pronašao slobodnog Bogdanovića, koji je tricom donio Jazzu prednost na poluvremenu, a svoj učinak zaokružio na već 20 poena. U nastavku je Mitchell preuzeo napadačku odgovornost i završio s 32 poena.

Rekord play-offa su mu 32 poena lani protiv Clippersa
Hrvatskom je kapetanu ovo bila jedna od najboljih utakmica i najboljih poluvremena u NBA doigravanju u karijeri. Rekord u obje kategorije drži od prošle godine, kada je u petoj utakmici polufinala konferencije protiv LA Clippersa postigao 32 poena, od čega 23 u prvom poluvremenu, u kojem je pogodio sedam trica iz devet pokušaja.

Osim tada, postigao je 30 poena i 2018. još kao član Indiane protiv Clevelanda s LeBronom Jamesom, a lani je u seriji prvoga kruga protiv Memphisa zabio 29. Sinoćnja utakmica bila mu je četvrta po broju koševa u play-offu.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!