U Plavom salonu na Stadionu Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj su delegati aktivno raspravljali o trenutnoj situaciji u klubu, te su donesene određene odluke koje se tiču funkcioniranja Željezničara u narednom periodu.Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika s prošle sjednice, uslijedilo je izvješće Tima za pregovore s potencijalnim strateškim partnerima. Izvješće su prezentirali Nasuf Drinjaković i Nihad Odobašić.

Nakon višesatne diskusije, delegati skupštine su jednoglasno i dvotrećinskom većinom svih izabranih delegata izabrali gospodina Eldina Diglisića za strateškog partnera i donijeli odluku da se službeni ugovor potpiše do kraja slijedećeg mjeseca.

Inače, riječ je o rođenom Sarajliji koji je 1997. godine preselio u Sjedinjene Američke Države i tu postao vrlo uspješan biznismen osnivanjem kompanije ShipEx koja ima godišnji promet veći od 100 milijuna dolara.

Uslijedilo je obraćanje v.d. predsjednika Ore Ibrišimovića koji je prezentirao izvješće o radu Upravnog odbora u proteklom periodu. Izvješće je usvojeno, a potom su delegati izabrali novog predsjednika Upravnog odbora, Edisa Kovačevića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora. Članove Upravnog odbora činit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić.

Kako je obrazloženo, zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v.d. predsjednik UO, Oro Ibrišimović, ne može aktivno nastaviti svoj angažman, a kolektiv FK Željezničar zahvalio mu se na angažmanu i doprinosu.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!