TURSKI aSpor i ruski Soccer pišu da je Dejan Lovren (33) nadomak transfera u turski Trabzonspor. Navodno je ruski prvak Zenit ponudio Lovrena turskom prvaku Trabzonsporu. Na tu temu se oglasio generalni direktor Zenita Aleksander Medvedev koji je rekao: “Nije točno da je Lovren ponuđen Trabzonsporu.”

Kapetan Zenita

Ipak, mnogi nisu uvjereni u riječi Zenitovog čelnika. Lovrenov ugovor sa Zenitom istječe 30. lipnja 2023. Lovren je kapetan Zenita, a u klub je stigao prije dvije godine za 12 milijuna eura iz Liverpoola. Za Zenit je odigrao 49 utakmica te zabio dva gola i upisao dvije asistencije. Pisalo se i kako talijanska Roma prati situaciju oko Lovrena, no ništa se konkretno nije dogodilo.

Duga pauza

Lovren je imao pauzu zbog ozljede od prosinca 2021. do lipnja 2022. Propustio je Zenitovo osvajanje ruskog prvenstva, no sada je spreman za igru i želi se vratiti u formu uoči Svjetskog prvenstva u Kataru.

U nedavnom razgovoru s ruskim medijima Lovren je rekao kako nikada nije dvojio hoće li se vratiti u Zenit. Naime, hrvatska javnost kritizirala je Lovrena zbog ostanka u ruskom Zenitu nakon što je započela invazija Rusije na Ukrajinu 24. veljače.

“Nisam imao nikakve dvojbe oko povratka u Rusiju”

“Nisam imao dvojbe hoću li se vratiti u Rusiju, iako Zenit ove godine neće nastupiti u europskim natjecanjima. To što Zenit neće nastupiti u Europi ne utječe na moju motivaciju. Nama je to jako bolno i ne razumijem takvu odluku. Sport i politika trebaju biti neovisni, a sada su mnogi sportaši, ne samo nogometaši, kažnjeni. Čak ni paraolimpijci, koji su cijeli život posvetili dolasku na Olimpijske igre, ne smiju se natjecati.”

izvor: index.hr

error: Content is protected !!