– Povijesna utakmica. Zaista smo dobili izuzetno vrijedna tri boda protiv moćnog Chelseaja, rekao je trener Dinama Ante Čačić za Arenu Sport nakon fenomenalnog dvoboja na stadionu Maksimir u kojem su njegovi izabranici osvojili tri boda na otvaranju grupne faze Lige prvaka.

Strijelac jedinog gola bio je Mislav Oršić u 13. minuti. Bio je to ujedno i prvi pogodak u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

– Čestitam igračima na 90 minuta koncentracije i trpljenja. Znao sam da će nam se otvoriti. Nismo imali nijedno loše mjesto u momčadi. Drukčiji će nas Chelsea čekati u gostima. Presretan sam. Za mene sada nastaju problemi. Moramo se prešaltati na prvenstvo. Hvala igračima na slušanju. Bilo je važno zatvoriti prostor i zaustaviti njihovu brzinu i u tome smo uspjeli. Protiv ovakvog protivnika da ti ne uđe u priliku bilo bi iluzorno očekivati. Nadam se da ćemo se iz dana u dan potvrđivati. 

Čačić se okreće domaćem prvenstvu, Dinamo za vikend gostuje u Gorici: – Ja uvijek spominjem nacionalno prvenstvo. To je svetinja bez toga ne možemo tražiti Ligu prvaka. Imamo ozbiljnog rivala Hajduka i ovu utakmicu moramo proslaviti unutar dva dana i idemo dalje. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!