U susretu 1. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 20.607 gledatelja pobijedio Chelsea sa 1-0.

Nogometaši zagrebačkog Dinama svoj osmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka otvorili su na stadionu Maksimiru pobjedom protiv bivšeg europskog i engleskog prvaka Chelsea.

Pogodak odluke postigao je Mislav Oršić u 13. minuti.

Dok je Chelsea zahvaljujući trećem mjestu u Premier ligi izborio direktan plasman u Ligu prvaka, hrvatski prvak je morao proći tri kvalifikacijska kola (Shkupi, Ludogorec, Bodo/Glimt) kako bi osigurao mjesto među elitom europskog nogometa.

Engleski velikan je preuzeo inicijativu od prve minute, međutim već u 13. minuti je sijevnula kontra domaćina koju je u pogodak pretvorio Mislav Oršić.

Akciju je počeo Robert Ljubičić uposlivši dugom loptom Brunu Petkovića, a ovaj je proslijedio do Oršića koji je “projurio” pored Wesleyja Fofane, novog pojačanja “Bluesa pristiglog iz Leicester Cityja za 82 milijuna eura. Oršić je pretrčao 50-tak metara, te lijepo svladao golmana Kepu.

Chelsea je u 48. minuti izjednačio, no pogodak Aubameyanga je poništen zbog zaleđa. Dinamo je u 56. minuti bio korak i do drugog gola, no fantastičan udarac Stefana Ristovskog je završio u gredi.

Okvir gola pogodio je i Reece James u 85. minuti. Za Chelsea je do 59. minute igrao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati se sastaju RB Salzburg i Milan.

Idući nastup u “Champions League” Dinamo ima već idućeg tjedna, u srijedu 14. rujna “Modri” gostuju na San Siru protiv Milana.

TIJEK SUSRETA 

DINAMO – CHELSEA 1:0

Oršić 13′ 

90+8 KRAAAJ! Dinamo je srušio Chelsea!

90′ Četvrti sudac pokazao je da će biti čak 8 minuta nadoknade!

87′ LIVAKOVIĆ SPAŠAVA DINAMO! Prvo su gosti pogodili vratnicu, a zatim jedan odličan udarac Pulišića brani Livaković. U nastavku akcije sudac svira zaleđe.

82′ Velika prilika za Chelsea! S pet metara glavom puca Havertz, ali odlični Ljubičić to izbacuje u korner.

75 Evo promjena kod Dinama, ulaze Lauritsen i Špikić, a izlaze Oršić i Moharrami. Zadnja promjena kod Chelseaja, izlazi Sterling, a ulazi Pulišić

70′ Chilwell izlazi, ulazi Cucurella

67′ Ružan start Koulibalyja na Oršiću. Žuti karton mu je pokazao rumunjski sudac!

59′ Nove promjene kod Tuchela: Kovačić i Aubameyang su izašli, a ušli Jorginho i Broja.

56′ RISTOVSKI UMALO ZABIO! Dinamo je prvi put u nastavku susreta uspio duže kombinirati i odmah velika prilika. Sjajno je s 25 metara pucao Ristovski, lopta je išla u same rašlje, ali Kepa je to uspio obraniti, lopta se odbila na kraju od vratnicu. Tribine su eksplodirale nakon ovog pokušaja Modrih

50′ SREĆA ZA DINAMO: Zatresla se sada mreža Dinama, jednu dugu loptu primio je Chilwell i na drugoj vratnici pronašao Aubameyanga, koji to posprema u gol. Ipak zastavica je podignuta i Chilwell je bio u nedozvoljenoj poziciji

47′ Evo i prve prilike za goste u nastavku. Ziyech je pucao s 20-ak metara, ali bio je to loš pokušaj i Livaković bez problema to brani.

46′ POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Tuchel radi promjenu, izlazi kapetan Azpilicueta, a ulazi Ziyech. Modri nastavljaju s istim sastavom.

ZVONIMIR BOBAN NA MAKSIMIRU NAKON 20 GODINA

Nakon 20 godina na Maksimir je došao i legendarni hrvatski nogometaš, a danas šef nogometa u UEFA-i Zvonimir Boban. U svečanoj loži društvo mu pravi predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Uz Bobana, otvaranje ovogodišnje Lige prvaka na Maksimiru prati i Aleksander Čeferin, glavni čovjek europskog nogometa, predsjednik UEFA-e. 


45+1 KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

31′ Odmah u idućoj akciji Dinamo opet prijeti, potpuno su se oslobodili Modri. Nakon lijepe akcije lopta je došla do Ademija, kapetan atraktivno puca s nekih 20 metara, ali brani to Kepa.

Bruno Petković


30′ PRILIKA ZA MODRE! Izveo je sada Oršić slobodni udarac s nekih 30 metara, ubacio je loptu na Petkovića, Bruno je sjajno primio i odmah proigrao Oršića, ali Mislav puca iznda gola.

23′ Nakon polovice prvog poluvremena Modri vode, a pritisak Chelseaja se smanjio. Fantastična je atmosfera na Maksimiru!

Slavlje igrača Dinama


13′ GOOOOL! Vodi Dinamo na Maksimiru! Strijelac je veličanstveni Mislav Oršić. Bila je gužva na polovici Dinama, ali uspjeli su Modri doći do lopte i jednu dugu loptu briljantno je proslijedio Bruno Petković za Mislava Oršića. Brzonogi napadač Modrih istrčao je 40-ak metara s Fofanom na leđima te savršeno gurno loptu ispred Kepe.

10′ Opet prijeti Chelsea, nisu Modri dobro ušli u utakmicu, Aubameyang je sada imao puno prostora, ali odlučio se na šut, blok Šutala!

9′ Nova prijetnja gostiju, Havertz je probio lijevu stranu i jednom oštrom loptom probao naći Aubameyanga, ali Gabonac kasni i samo aut za Modre.

6′ Prva opasnost pred golom Dinama. Opasno su kombinirali igrači Chelseja i Sterling je imao otvoren šut po golu s nekih 10 metara, ali Ristovski to blokira. Sudac na kraju svira zaleđe.

1′ POČELA JE UTAKMICA!

SASTAVI

DINAMO: Livaković – Ristovski, Perić, J. Šutalo – Moharrami, Mišić, Ademi, Ljubičić – Ivanušec – Petković, Oršić

CHELSEA: Arrizabalaga – Azpilicueta, Koulibaly, Fofana – James, Kovačić, Mount, Chilwell – Havertz, Sterling – Aubameyang

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!