Hrvatske vaterpolistice odlično su dosad odradile nastup na Europskom prvenstvu u Splitu. Plasman u četvrtfinale izabranica Aljoše Kunca sjajan je doseg i najbolji u povijesti hrvatskog ženskog vaterpola, no njihove ambicije tu ne staju.  

Nakon natjecanja po skupinama te poraza u četvrtfinalu od Italije (8:16), hrvatske vaterpolistice nastup na europskoj smotri zaključit će dvobojima u razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta. 

Prva prepreka u borbi za što bolji plasman su Izraelke, koje su u četvrtfinalu izgubile od Grčke 4:14. Utakmica počinje u 17.30, a prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

– Izrael je ‘al pari’ s nama, ali mi smo se za njih dosta pripremale. Pokušat ćemo odigrati još bolje, pobijediti i onda se boriti za peto mjesto, izjavila je za HVS reprezentativka Kiara Brnetić

U drugom susretu razigravanja sastaju se vaterpolistice Francuske i Mađarske (16 sati), a u večernjem terminu na rasporedu su polufinalni ogledi Nizozemske i Španjolske (19 sati) te Grčke i Italije (20.30). 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!