Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Umjerene naoblake ima na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno 9; Drvar, Ivan-sedlo, Livno i Široki Brijeg 10; Bjelašnica, Grude, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12; Prijedor i Sarajevo 13; Banja Luka 14; Doboj i Trebinje 15, Bijeljina i Mostar 16; Bihać 18; Neum 19 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu od umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar prije podne slab. U drugom dijelu dana umjereno jako jugo. Povremeno će biti jačih udara vjetra na području Krajine i sjeveru Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stupnja.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stupnjeva.

Objavljena je prognoza do petka:

U četvrtak, 15.09.2022., većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C. 

U petak, 16.09.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je lokalno i jače nevrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!