JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG u suradnji sa partnerima iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirala je radionice u Ljubuškom krajem rujna i početkom listopada u trajanju od 9 dana u okviru projekta ”Edukacije za jačanje kapaciteta u pisanju i provedbi EU projekata”, koje financira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske.

Cilj edukacije je bio osnažiti sudionike, predstavnike ministarstava, lokalnih jedinica i zavoda s područja Županije Zapadnohercegovačke u razumijevanju procesa prijave i provedbe EU projekata, pružanjem stručnih znanja i vještina potrebnih za uspješnu prijavu i realizaciju projekata financiranih iz EU fondova. Program edukacija provodili su stručnjaci sa bogatim iskustvom u provedbi EU projekata, a sudionici su imali priliku steći praktična znanja i vještine koja će im pomoći u ostvarivanju uspjeha u budućim projektnim prijavama. Uspješno vođenje EU projekata ne samo da donosi konkretne rezultate već i jača kapacitete organizacija,  otvara nova radna mjesta i poboljšava kvalitetu života građana.

Za sve sudionike edukacije biti će organizirano krajem listopada dvodnevno Studijsko putovanje u Zadarsku Županiju na kojem će se sudionici upoznati s provedenim projektima i primjerima dobre prakse koji su financirani EU sredstvima.

Izvor:Herag.ba

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!