Tick-tock vrijeme Eurosonga za našu je predstavnicu, prelijepu Splićanku Albinu Grčić, po mišljenju mnogih nepravedno brzo iscurilo, no zato je otvorilo ono u kojem se kritički traže razlozi njezina neulaska u finale.

Što je presudilo ovom nenadanom ispadanju, hoće li se to odraziti na Albininu daljnju karijeru i, uopće, kako bi ona trebala izgledati, upitali smo naše glazbene znalce. Slažu se u jednom, ispod banka nam to tvrde – Eurosong u svojem backstageu, ali ne onom pjevačkom, nego puno dubljem, ima jaku lobističku mašineriju koja je počesto, nažalost, kažu, jača od pjesme. A ako ga nema, tada svi punti u rukama mogu lako dati jedno veliko ništa, pa i u slučajevima kad u rukama imamo jake adute. A Albina je to bila. Splitski estradni menadžer Ivica Bubalo gađa direktno u sridu.

OSVJEŽENJE I UZOR MLADIMA

– Albina i njezin nastup nešto su najbolje što je Hrvatska u posljednjih 20 godina poslala na Eurosong. Ona je već sada uzor mladima, ona je osvježenje i, po mojem mišljenju, mogla bi stati na tron nove hrvatske ženske glazbene zvijezde. A zašto nije uspjela? Zato što je nedostajalo lobiranja. Reći ću vrlo otvoreno, tim s HTV-a, pod čijom je organizacijom išla gore, morao je ili sam ili preko svojih ljudi odraditi taj pozadinski dio posla. A nije. Riba smrdi od glave, uvijek je tako bilo i bit će. To je matematika “ja tebi, ti meni”. Pa što gledamo svih ovih godina? Međusobnu bodovnu podršku i suradnju zemalja iz uže ili bliske regije. To je ujedinjena klanovska snaga i princip rada koji gura naprijed sve iz lanca. To je kod nas izostalo – veli estradni menadžer Ivica Bubalo.

TREBA JE DOČEKATI S OVACIJAMA

No bez obzira na sve, Bubalo veli kako Albinu treba dočekati s ovacijama jer je našu zemlju plasirala za desetku. U svim pogledima, veli. Kakva će biti njezina daljnja karijera? E to već ovisi, kaže Bubalo, o dobrom promišljanju njezina tima. Jer ako uđe u neki od klanova koji mrdaju i vladaju hrvatskom glazbenom scenom, bit će sve samo ne svoja i slobodna. Klan nudi zaleđe, snagu, platformu, ali i određuje glazbeni pravac, pravila ponašanja. Treba li to Albini?

– Ne. Pred njom je budućnost i Eurosong joj neće ugroziti karijeru. On je bio odlična odskočna daska za pokazivanje talenta, glasa, manira, scenske snage. Nigdje nije podbacila. Ulaskom u klan izgubila bi slobodu, morala bi pjevati po diktatu nekoga tko će je oblikovati u njegovu glazbenom pravcu. Da sam joj ja vođa tima, ja bih to drukčije napravio – veli Bubalo.

MOŽE BITI VLADARICA

Kako? E pa on bi na hrvatskoj razini organizirao natjecanje za novu Albininu pjesmu. Pobjednička, ona najbolja, ta koja bi najviše odgovarala njezinu stilu, bila bi adekvatno i nagrađena. Na takvom pravcu Albina bi zaobišla ćorsokake, nepotrebna lutanja, traženja, gubljenje vremena. Krenula bi zapravo u smjeru onoga što joj leži.

– I to je to. Svatko bi joj po tom modelu mogao napisati pismu, i novinar, i političar, i prodavačica s pazara. Pa koja bude najbolja za nju, ta će ući u igru. Ponavljam, Albina ima sve predispozicije da bude prava nova velika hrvatska zvijezda. Kojoj neće trebati ni koketiranje s narodnom glazbom, ni golicanje da bi bila zapažena. Mogla bi biti vladarica jer ima ono što je za to potrebno – veli lukavi estradni lisac Ivica Bubalo.

PIŠE TANJA ŠIMUNDIĆ BENDIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!