29-godišnji Christian Eriksen srušio se u 43. minuti utakmice Danske i Finske u Kopenhagenu, u prvoj utakmici skupine B Europskog prvenstva. Najpribraniji među njegovim suigračima bio je Simon Kjaer.

On je pravovremenom reakcijom spriječio Eriksena da si u nesvjestici proguta jezik kako ne bi došlo do gušenja, zatim je organizirao suigrače da formiraju krug oko njega dok ga je liječnička služba reanimirala.

Utakmica se nastavila nakon gotovo dva sata (20:30) i Finska je golom Pohjanpala u 60. minuti došla do pobjede, a Kjaer je u 63. minuti izašao s terena. Izbornik Kasper Hjulmand morao ga je zamijeniti.

“Kjaer je bio previše potresen da bi igrao i morao je napustiti teren. Sve što se događalo duboko ga je dirnulo i potreslo jer su on i Christian veliki prijatelji. Nismo bili sigurni može li Kjaer uopće nastaviti utakmicu. Pokušao je, ali nije mogao. Da ja moram igrati u takvoj situaciji, ne znam što bih napravio. Igrači su to učinili i ne mogu biti ponosniji na njih. Sada su emocionalno iscrpljeni”, rekao je Hjulmand.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!