Hrvatskim nogometašima na Europskom prvenstvu nakon poraza od Engleske slijedi “utakmica istine” protiv Češke, koja je sretno pobijedila Škotsku. O Vatrenima je Petar Vlahov pričao s Edom Pezzijem i Ivom Mikuličinom.

– Meni smeta što izbornika kritiziraju luzeri, ljudi koji ništa nisu napravili na svom trenerskom putu, čiji trenerski put prate samo smjene i ostavke. Mnogi imaju vrlo selektivno pamćenje, na primjer govori se kako Kramarić nikad nije igrao desno krilo, što nije točno, igrao ga je upravo u onoj važnoj utakmici protiv Ukrajine u Kijevu, kad smo pobijedili 2:0 i trasirali put prema srebru. No razlika je što je onda u špici bio Mandžukić, koji šeta lijevo-desno i i otvara prostor igračima iz drugog plana, a Rebić nema tu naviku. Nije Daliću lako, on u naapadu ima velike dvojbe, u čistu špicu staviti netipične “devetke” Kramarića i Petkovića, ili Budimira, koji je čista špica, ali koji, ruku na srce, nije razina za domete hrvatske reprezentacije. I ne zaboravimo da smo došli na EP iz jedine skupine iz koje su se čak četiri reprezentacije plasirale na Euro, a mi smo Slovacima, koji su jučer pobijedili Poljsku s Lewandoskim, u dvije utakmice uvalili sedam komada. Mislim da Dalić zaslužuje više poštovanja i strpljenja, ali on mora naći neku B varijantu za napad, smatra ivo Mikuličin.

Slaže se donekle Pezzi, ali kao glavni problem ne vidi napad nego nešto drugo:

– Mislim da nisu baš tako napali Dalića kao što govori Mikuličin, nemam dojam da se išlo đonom. Najviše mi se dopao komentar našeg samozatajnog trenera Ivana Jurića, koji u kartici teksta sve sažeo i rekao istinu. Točno je ovo za napad, ali mene je zabrinulo nešto puno ozbiljnije. Mi smo momčad bez strategije i adrenalina, plašljiva, nemoćna i odsutna, dok je tako nećemo “na zelenu granu”. Ja sam rekao da imamo tri igrača koji će sigurno igrati dobro, to su Modrić, Brozović i vratar. Modrić je potpuno ugušen, Brozović izgubljen, ne znam što mu se dogodilo, jedino je Livaković na visini. Tu gdje smo najjači, taj motor momčadi, na koji je engleski izbornik Southgate dao akcent, podbacio je. Naš glorificirani vezni red nije dao ono što treba dati, da ta momčad ima glavu i rep. Sjetite se Rusije, tamo smo dobili Argentinu, to je bio stimulans, to je pokazalo svima da mislim ozbiljno. Što sad napraviti? Evidentno je nezadovoljstvo Lovrena atmosferom na treningu, velik problem je taj zadnji red. Stvar je puno ozbiljnija od toga je li netko desno ili lijevo krilo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!