Nogometaši Osijeka svladali su poljski Pogon s 1-0 pred oko 4000 gledatelja u Gradskom vrtu i tako se plasirali u 3. pretkolo Konferencijske lige, a trener Osječana Nenad Bjelica smatra da je njegova momčad baš toliko bila bolja od kvalitetnog suparnika.

Pogodak vrijedan plasmana u sljedeći krug postigao je Laszlo Kleinheisler u 44. minuti.

– Onako kako smo očekivali, tvrda utakmica bez izglednih šansi. Mislim da smo u dvije utakmice bili bolji za taj jedan pogodak, izjavio je Nenad Bjelica u programu HNTV-a.

– Znali smo da moramo biti strpljivi, a morali smo se poboljšati u fazi obrane u odnosu na prethodne utakmice. Tu smo bili blizu perfekcije. Mogli smo možda zabiti još koji gol, dodao je osječki strateg i pohvalio momčad kojoj je Osijek u 180 minuta uspio postići samo jedan pogodak.

– Ovo je dobra ekipa, za prva četiri u HNL-u. Teško ih je držati pod kontrolom, ali zadržali smo ih na nuli. To me raduje.

U Gradskom vrtu se okupilo oko 4000 gledatelja koji su Osječanima pružali konstantnu podršku svih 90 minuta.

– Moram pohvaliti navijače. Prvi put smo nakon dugo vremena igrali pred većim brojem navijača. Bit će nam vjetar u leđa, kao što su bili i danas.

– Ovo je bila jedna rovovska bitka, težak protivnik, ali zaslužena pobjeda, izjavio je kapetan Osijeka Mile Škorić te dodao:

– Imali smo bolje situacije i zabili taj gol.

Osijek će u trećem pretkolu igrati protiv bugarskog CSKA. Prva utakmica je na rasporedu 5. kolovoza u Sofiji, a uzvrat 12. kolovoza u Gradskom vrtu.

Bugarska momčad je dužnik Osječana, s obzirom da je upravo CSKA prije dvije godine izbacio Osijek u kvalifikacijama za Europsku ligu boljim izvođenjem jedanaesteraca, a na taj su način prošli i latvijsku Liepaju.

– Koliko sam vidio, CSKA je potpuno drugačija ekipa nego tada. Moramo se dobro pripremiti i nadamo se prolasku, zaključio je osječki reprezentativni stoper.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!