“U bolnici u Zaboku umro je jedan od najprepoznatljivijih novinara “Vjesnikove” kuće Jovan Hovan. Novinarski put vodio ga je od njegove rodne Mataruške Banje i Kraljeva, preko Beograda i doveo u Zagreb, gdje je stekao punu afirmaciju i ostao vjeran Vjesnikovoj kući, sve do trenutka kada je početkom devedesetih tamo postao nepoželjan. No to ga nije pokolebalo i nastavio je s novinarskim radom te pisao sve dok ga je zdravlje služilo”, objavio je HND.

Rođen je 1937. godine u Mataruškoj Banji, a školovao se u Kraljevu. Nastavio je obrazovanje na Pravnom fakultetu u Beogradu, gdje se i počeo baviti novinarstvom, a kasnije odlazi u Zagreb gdje u Vjesniku 1966. zasniva i radni odnos. Bavio se običnim ljudskim sudbinama i događajima, čiji su protagonisti bili nepoznati mladi ljudi sa svojim tugama, bitkama i životima iz suterenskih stanova s obiteljskim tragedijama, dodaju.

Tijekom tih godina surađivao je i u brojnim drugim novinama i časopisima: Slobodnoj Dalmaciji, Delu, Vikendu, Svijetu, Večernjem listu, Areni, Novom listu itd. Surađivao je i imao kolumnu u Jutarnjem listu, a bio je i stalni suradnik stručnog časopisa HND-a Novinar. U karijeri je bio i predsjednik Sindikata novinara Vjesnika, a dobitnik je “Zlatnog pera” i nagrade za životno djelo “Otokar Keršovani” Hrvatskog novinarskog društva, piše HND.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!