Uobičajeni doručak često uključuje brzinske pahuljice ili jaja na sve načine. Međutim, pandemija nas je svakako podsjetila na bezbroj mogućnosti u kuhinji. U proteklih godinu dana jedan od omiljenih izbora za doručak postao nam je i banana bread, koji je vrhunac svoje popularnosti imao za vrijeme prvog lockdowna prošle godine. Banana bread i dan danas rado pripremamo za doručak, no u danima kada nam se ne da čekati da se ispeče, jedemo ga kao kolač – točnije, muffin – u šalici.
Recept za banana bread mug cake je toliko jednostavan da ćete ga napraviti bez imalo muke i problema. Trebat će vam 5 minuta za pripremu i isto toliko sastojaka pa je idealan ne samo za lijena jutra vikendom, već u svakoj situaciji kada poželite utažiti želju za kruhom od banane.
Recept koji donosimo u nastavku je veganski i bez šećera. Ako nemate javorov sirup, možete staviti bilo koji drugi prirodni zaslađivač.
Sastojci:
1/2 zgnječene banane
2 žlice bilo kojeg brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1 žlica javorovog sirupa
1/2 žlice mlijeka
Za posip (po želji):
komadići čokolade
kriške banane
orašasti plodovi
Priprema:
U šalici zgnječite pola banane sve dok se ne pretvori u kašu. Dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte. Na vrh pospite komadiće čokolade, kriške banane ili orašaste plodove – možete i od svega po malo, ovisno o svom ukusu. Stavite šalicu u mikrovalnu na 1 minutu. Kad izvadite kolač iz mikrovalne, pustite da se ohladi 2 minute (ovaj dio je najbitniji).
I to je to – uživajte u banana bread mug cakeu!
Izvor:journal.hr