Engleski prvoligaš, suparnik zagrebačkog Dinama u Europa ligi, West Ham United potpisao je četverogodišnji ugovor s francuskim braničem Kurtom Zoumom koji dolazi iz Chelseaja.

Financijske pojedinosti ugovora nisu otkrivene, ali britanski mediji pišu kako je West Ham platio oko 25 milijuna funti za 26-godišnjeg Francuza.

– Zouma je igrač kojeg smo pratili neko vrijeme i vrlo smo se potrudili da se ovaj transfer realizira. On je uvijek bio naš prvi izbor i vrlo sam sretan što je on naš igrač, izjavio je trener West Hama David Moyes.

Zouma je odigrao 36 utakmica za Chelsea u svim natjecanjima prošle sezone, pomogavši klubu da osvoji naslov pobjednika Lige prvaka i završi na četvrtom mjestu englesko prvenstvo. 

Od dolaska iz St. Etiennea 2014. je odigrao 151 utakmicu u svim natjecanjima. Proveo je neko vrijeme na posudbama u Stoke Cityju i Evertonu nakon ozljede koljena 2016.

– Osjećao sam da Moyes stvarno želi da dođem i priključim se momčadi, posebno dobroj momčadi koja je sezonu počela tako dobro, kazao je Zouma.

– Odlična sezona koju je West Ham imao prošle godine dala je momčadi dosta samopouzdanja da se ove godine još više poboljša i želim im pomoći u tome, dodao je.

West Ham je trenutačno vodeća momčad Premier League s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom iz tri utakmice.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!