Tjedan dana nakon rukometaša s pripremama za nastavak prvenstva krenule su i rukometašice Izviđača.

Trenerica Josipa Tomić i koordinator za ženski rukomet u klubu Mirkan Čolak bili su „na raspolaganju“ nakon večernjeg treninga u Gradskoj športskoj dvorani.

U odnosu na prvi dio prvenstva ekipa je oslabljena za dvije važne igračice, kapetanicu Mariju Boras Bilić koja je odlučila završiti igračku karijeru i Anu Vrančić koja je prešla u drugi klub. Marija Boras će ostati u klubu, bit će pomoćni trener Josipi Tomić, pa će tako donedavno suigračice ubuduće zajedno raditi s mladom ekipom.

Da klub ima problema, od financijskih do kadrovskih i nije neka novost, ali trenericu Tomić i koordinatora Čolaka optimizam ne napušta. Kako rekoše razgovarali su s čelnicima kluba koji su obećali pomoći koliko mogu – ma što god to značilo.

Djevojke će do početka natjecanja raditi i trenirati u Ljubuškom, u Gradskoj športskoj dvorani, a kad vrijeme dozvoli i na Babovcu. Započelo se s malom težim treninzima pa ima „zatezanja“ mišića i slično, ali to je nekako normalno za ovaj dio priprema. Kako vrijeme bude odmicalo situacija će se normalizirati i po mišljenju trenerice ekipa će spremna dočekati prvenstvo.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!