Profesori u Županiji Zapadnohercegovačkoj održali su štrajk upozorenja po jedan nastavni sat u obje smjene u svim srednjim školama.

“Kad smo potpisivali kolektivni ugovor od nas je traženo da ne diramo u financije, da se strpimo još dok traje kolektivni, a da po njegovu isteku ide povišica. Evo, dakle obmane već godinama”, kazala je Jasminka Petrić, predsjednica Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH. Naime, prije dvije godine istekao je Kolektivni ugovor, a o novom još nema govora.

“Budite sigurni kako želimo da ovo stanje potraje što kraće, a svoju iskrenost i predanost dokazali smo proteklih godinu dana radeći u nenormalnim uvjetima i okolnostima za sve nas. Eksperiment je valjda uspio, sada su svi potezi u rukama predstavnika Vlade ŽZH”, navodi Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama ŽZH.

Kao razloge naveli su odugovlačenje s potpisivanjem Kolektivnog ugovora, konačan dogovor o postotku povećanja plaće, isplatu razlike umanjene plaće iz svibnja i lipnja prethodne godine, kao i loše uvjete rada.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!