Udruga „KRUH“ je ovih dana imala radni sastanak s gradonačelnikom grada Ljubuškog Vedranom Markotićem glede problematike i podrške udruzi u nabavci bezglutenskih proizvoda.

Izuzetan je to doprinos od strane grada Ljubuškog na:suradnji,partnerstvu,socijalnoj osjetljivosti i unapređenju rada civilnog društva građana,pomažući ostvarenju prava građana.

Dodatan je to doprinos djelovanju u demokratskoj zajednici radi ostvarenja misije i ciljeva civilne Udruge građana u zaštiti temeljnih ustavnih prava građana.

Isto tako, ovim putem izražavamo zahvalnost poradi poduzimanju mjera aktivnosti te iznimnog gospodarskog doprinosa kao domaćina grada Ljubuškog našoj udruzi.

Zdravlje je sastavni dio života ljudi u potrebi za ovakvim načinom života, a pomoć udruzi i članovima njihovih obitelji skup vrijednosti i pripadnosti ulaganje u društvo, naglasila je Tatjana Kosac,predsjednica Upravnog odbora udruge.

Bezglutenski proizvodi koje ova skupina primorano zbog zdravstvenih problema mora koristiti.

Kao što je već poznatu u javnosti, na razini naše ŽZH-e ,već dugi niz godina u gradu Ljubuškom i gradu Širokom Brijegu djeluje udruga oboljelih od celijakije i osoba s invaliditetom “Kruh”.

Članova oboljelih od celijaklije ima ukupno 37 te 46 članova OSI-tom. Naime, riječ jeo osobama koji su ovisni o ovakvim prehrambenim proizvodima.

Proizvodi su uzeti u Džajić-Commerc iz Ljubuškog,a distribuirat će se u Ljubuškom i Širokom Brijegu članovima udruge obitelji koji koriste ove proizvode.

Ovakav vid podrške daje izrazit značaj razvoja civilnog društva zajednice i lokalne uprave i samouprave u gradu Ljubuškom i Širokom Brijegu istaknuo je Tonćo Glavina,član udruge.

Želimo u svoje osobno ime, i u ime Udruge „Kruh“ koje predstavljam, uputiti izraze zahvalnosti na potpori Udruzi od strane gradonačelnika grada ljubuškog Vedrana Markotića.

Isto tako,izraze simpatije i solidarnosti s hrabrim nastojanjima, da usprkos tome u ovim teškim vremenima za zdravlje i život ljudi.

Ovakav vid podrške daje izrazit značaj razvoja civilnog društva zajednice, lokalne uprave i samouprave u gradu Ljubuškom i šire zajednice, istaknula je Ivana Vučić, predsjednica udruge “KRUH“.

Ivana_i_članovi_udruge.jpg

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!