Rukometaši Izviđač Central osiguranja preksinoć su u Visokom odigrali jednu dobru rukometnu predstavu i došli do dva veoma važna gostujuća boda.

Od početka utakmice „Skauti“ su djelovali motivirano.

Motivaciju se iščitavala kroz borbenost, agresivnost i pokretljivost u obrani.

Trener Toni Čolina je cijeli tjedan pripremao momčad za takav pristup jer je znao da se jedino takvim pristupom može doći do bodova protiv Bosne u Visokom, koja je u ovoj utakmici tražila slamku spasa.

Bosna je povela 2:0 u 4. minuti, ali „Skauti“ su im sljedeći deset minuta podigli „rampu“ te su serijom 5:0 došli do tri gola viška (2:5, 10. minuta). Od desete do dvadesete minute igralo se „gol za gol“ da bi Izviđač prvi put u 23. minuti došao do četiri gola prednosti (6:10).

U zadnjih 7-8 minuta, Izviđač je pokušavao da prelomi utakmicu, zašto je imao nekoliko prilika, a Bosna je pokušavala uhvatiti rezultatski priključak. No, do poluvremena ni jedni ni drugi nisu uspjeli u svojim namjerama. Na poluvremenu utakmice je ipak ostalo plus četiri na kontu Izviđača. Moramo istači da je s dvije čudesne obrane Ante Grbavca puno pripomogao u završnici poluvremena.

U drugom dijelu već u 34. minuti „Skauti“ stižu do pet golova prednosti. Rukometaši Bosne se nisu predavali, pokušavali su sve ne bili došli do bodova spasa, ali svi njihovi pokušaji razbijali su se na „bedemu“ Izviđačeve obrane. Kako je sve više igra odmicala prednost Izviđača je rasla, u 45. minuti bilo je sedam (14:21), a u 51. osam golova prednosti (16:24). U zadnjih sedam-osam minuta nešto bolja igra domaćina, ali pobjeda „Skauta“ ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Završilo je rezultatom 26:20, za veliko slavlje rukometaša Izviđača u dvorani KSC „Mladost“ u Visokom.

Na kraju, moramo pohvaliti cijelu momčad Izviđača na pristupu i zalaganju. Obrana na čelu s Antom Grbavcem, Draganom Šoljićem i Mihaelom Bebekom odlično je funkcionirala.

Efikasnošću su prednjačili Stjepan Jozinović sa šest pogodaka, po pet su postigli Milan Vukšić i Mladen Bošković, a četiri Miloš KosAnte Grbavac je ponovno bio odličan s 14 obrana, odnosno s fantastičnom uspješnosti od 41%.

Daleko najefikasniji u redovima Bosne bio je Almir Osmanhodžić sa sedam pogodaka.


U sljedećem 18.kolu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom Izviđač dočekuje momčad Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021. – 17. kolo.
Visoko, 27.02.2021. u 17:30 sati.

RK Bosna Visoko – RK Izviđač Central osiguranje 20:26 (10:14)

Visoko, Dvorana KSC „Mladost“, bez gledatelja.
Suci: Saša Bijelić (Bosanska Gradiška) i Miroslav Tovilović (Doboj)
Nadzornik: Mladen Dragičević (Doboj)

RK Bosna: Sirćo, Alihodžić, Osmanhodžić 7/2, Keso 1, Buljina, Jelinić 1, Burić 2/2, Karavdić, Bečejac 2, Praščević 2, Hasagić 2, Jamaković 3, Babić, Hrnjić, Travančić, Jamaković.
Trener: Milan Hovorka.

RK Izviđač CO: Grbavac (14 obrana, 1 sedmerac), Mandić, Vukšić 5/4, Alilović 1, Kos 4, Odak, Jozinović 6, Primorac, F. Pavlović, Bošković 5, Bubalo, Miličević 1, Šoljić, Medić 1, Bebk 2, Muhović 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Bosna 10 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Bosna 5/4, Izviđač 4/4.
Crveni karton, 3×2 minuta: Domagoj Alilović

Izvor: Izvidjac.com

error: Content is protected !!