Vijest o smrti Milana Bandića rastužila je mnoge, a posebno ljubuškog maratonca Zlatka Javorka Mišetića koji je sa iznenadno preminulim zagrebačkim gradonačelnikom njegovao dugogodišnje prijateljstvo.

“Bio sam s njim barem 100 puta”, govori Mišetić koji rado prepričava brojne dogodovštine sa Bandićem.

Često se Mišetić znao zaputiti do Bandićeve rodne kuće u Poganu Vlaku, a nije mu strano bilo niti “zaletiti” se do gradonačelnikova ureda u Zagrebu.

„Bio sam najmanje 10 puta kod njega u uredu u Zagrebu, sjedio bih s njim i tajnicom, puštali su me. Bilo je jednom kada sam trčao uz stepenice, pa su me zaustavljali, pa sam ga zvao na mobitel i govorim mu; ganjaju me ovi tvoji“, otkriva Mišetić.

On dodaje kako mu je krivo jer neće moći otići na Bandićevu sahranu jer ne stigne izvaditi testove na vrijeme da bi mogao prijeći granicu.

Ima plejadu fotografija s Bandićem, kada bi god uhvatio priliku fotografirao bi se s Bandićem.

Rado se prisjeća maratona koje su on i Bandić zajedno trčali.

„Bio sam s njim na Večernjakovu maratonu u Zagrebu bar 20 puta“, kaže nam.

„Bio sam mu i mami na sprovodu, i meni su tada davali sućut i govorili mi „i ti si kućni prijatelj“

„Otišao mi je najveći prijatelj svih vremena“ kaže Mišetić i opisuje kako mu je Bandić često pomagao. „Jednom sam bio na trgu u Zagrebu, sam bez ičega i kažem „Gospe draga da hoće sad Milan naić. Nisam to ni izustio, kad naiđe Milan pješke i ja odmah njemu i govorim; Milane čekam te… I tada mi je pomogao.“

„Vječno će mi ostati u sjećanju, dokle sam god živ, nikad ga neću zaboraviti. On je sad sigurno sto posto u raju. Sjećati ću ga dok sam živ i jednom godišnje ću mu obilaziti grob…“ zaključuje Mišetić.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!