Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb stigli su do treće ovosezonske pobjede u sklopu natjecanja SEHA Gazprom lige.

Na stopostotnom učinku najbolji su hrvatski rukometaši ostali i nakon gostovanja u Šapcu, gdje su opravdali ulogu favorita i stigli do uvjerljive pobjede nad nekadašnjim dvostrukim prvacima Europe.

Hrvatski rukometni prvaci vodili su od početka do kraja susreta, a konačan rezultat utakmice u kojoj su naši Zagrebaši na momente imali prednost od čak osam pogodaka razlike, glasio je 30:35 (13:18).

Do svoje prve pobjede u drugom mandatu na klupi PPD Zagreba trener Ivica Obrvan došao je u utakmici u kojoj su svi igrači osim Ivana Laljeka i Nikole Grahovca dobili priliku, a led je probila sedmorka Jandrić – Stojnić – Matanović – Mandić – Hrstić – Vistorop – Leimeter.

Prvi pogodak na utakmici postigao je s lijevog vanjskog Matej Hrstić, a tempo Zagrebaša domaćini su mogli pratiti tek u uvodnih pet minuta.

Pogotkom izvana Filip Vistoropa u 6. minuti PPD Zagreb prvi puta na utakmici dolazi do dvostruke prednosti. Rezultat na semaforu jest 2:4.

Sjajan ulazak u utakmicu hrvatskih rukometnih prvaka. Već u 8. minuti Vlado Matanović iz kontre pogađa za 2:5, a samo minutu kasnije istu stvar ponavlja sa suprotne strane i kapetan David Mandić.

Igra se 9. minuta, Zagreb prvi puta ima prednost od +4 (2:6), a trener srbijanskog viceprvaka Veselin Vuković zove prvu minutu predaha.

Međutim, puleni Ivice Obrvana nastavljaju u istom tempu, pa tako već u 12. minuti Matej Hrstić „bombom“ s deset metara postavlja prednost Zagreba od 4:9, a dvije minute kasnije David Mandić pogađa za velikih +6 (5:11).

U 15. minuti trener Obrvan u igru uvodi Luku Mrakovčića i Nemanju Obradovića, na crti je Burić, a već je ranije u igri Luka Lovre Klarica koji je zamijenio vjerojatno jedinog indisponiranog Zagrebaša – Mađara Csabu Leimetera.

Nemanja Obradović u 20. minuti pogađa sa sredine za 6:13, a samo minutu kasnije Vlado Matanović ubacuje loptu u prazan gol za najveću prednost do tada od ogromnih +8 (6:14).

Veselin Vuković potom zove drugu minutu predaha, a na to sjajno odgovaraju desni vanjski Brajović i kružni napadač Babić koji rade seriju 4:0 i smanjuju prednost Zagreba u narednih nekoliko minuta na „opasnih“ 13:16.

Ipak, sam kraj prvog poluvremena pripao je našoj ekipi koja preko raspoloženog Senjamina Burića dolazi do prednosti 13:18 s čime se odlazi na odmor.

U nastavku smo gledali puno izjednačeniji dvoboj nego li je to bio slučaj u prvih 30 minuta.

Gotovo svo vrijeme igralo se gol za gol. Domaćini bi došli na -4, Zagrebaši vraćali na +5. Samo u dva navrata uspio je Zagreb doći do +6, a u isto toliko situacija Metaloplastika je stigla do -3.

U odnosu na prvo poluvrijeme valja spomenuti kako je na poziciji desnog krila zaigrao najbolji strijelac domaćeg sastava Vukašin Vorkapić, dok su kod Zagreba priliku da pokažu što znaju dobili svi izuzev Ivana Laljeka i Nikole Grahovca.

Također, loše prvo poluvrijeme puno boljim izdanjem u drugom popravio je desni vanjski Csaba Leimeter koji se u tri navrata upisao u strijelce, a nakon dva početna promašaja briljirao je i Senjamin Burić sa šest pogodaka iz isto toliko udaraca.

Svakako valja spomenuti i Davora Ćavara koji je uspješno realizirao svih pet sedmeraca, nakon što je kapetan Mandić promašio prvi.

Todora Jandrića, koji je skupio sedam obrana, u 40. minuti na golu je zamijenio Radivoje Ristanović koji je obranio dvije lopte.

Osim Burića šest je pogodaka postigao i Matej Hrstić, a stopostotan sa pet pogodaka bio je i Vlado Matanović.

Kod domaćina svakako valja pohvaliti izvedbe Vojislava Brajovića sa sedam, odnosno Luke Ivanića i Dejana Babića s po četiri pogotka.

Milan Bomaštar i Strahinja Radisavljević imali su svaki po dvije obrane.

Slijedi gostovanje u Kielu!

Pred rukometašima PPD Zagreba dvoboj je 14. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u njemačkom Kielu.

Dvoboj hrvatskog i njemačkog prvaka na rasporedu je u četvrtak 04. ožujka, s početkom u 17.00 sati.

RK Metaloplastika – PPD Zagreb 30:35 (13:18)

Dvorana Zorka: Bez gledatelja

Suci: Slave Nikolov Gjorgji Nachevski (Makedonija)

Metaloplastika: Bomaštar 2 obrane, Radisavljević 2 obrane; Dodić 2, Vorkapić 3, Jevtić 1, Pisarić, Srdanović 1, Milovanović 1, Antonijević, Ivanić 4, Đukić 3, Mitrović 2, Bavić 4, Todorović 2, Brajović 7

Trener: Veselin Vuković

PPD Zagreb: Jandrić 7 obrana, Ristanović 2 obrane; Vistorop 1, Mrakovčić 1, Ćavar 5, Mandić 2, Klarica 3, Burić 6, Obradović 1, Stojnić 2, Matanović 5, Hrstić 6, Leimeter 3, Grahovac

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!