Display na kojem su se posljednjih dana vrtjele poruke podrške, ali i fotografije nekadašnjeg zapovjednika Armije BiH Atifa Dudakovića, koji je optužen za ratni zločin, razbijen je. Je li isti pogođen kamenom ili nekom drugom napravom za sada nije poznato.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Dudaković je hospitaliziran u u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih koronavirusom, nakon čega su na navedenom displayu osvanule poruke podrške i njegove fotografije.

Zbog toga je stiglo i oštro priopćenje kluba vijećnika HDZ BIH u Gradskom vijeću

“Klub vijećnika HDZ BIH u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije osuđuje reklamiranje ratnog zločinca Atifa Dudakovića na video zidu u središtu Mostara. To je prst u oko hrvatskim žrtvama takozvane Armije BiH i vraćanje u prošlost uz otvaranje starih rana. Uzburkavanje i zatezanje međunacionalnih odnosa je skretanje s puta socijalne sigurnosti žitelja Mostara. Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Atifa Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. ožujka 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna. Ovakvi modeli ponašanja i spinova političkog Sarajeva neće proći u modernom europskom gradu za kakav se zalažemo”, priopćeno je.

Atif Dudaković tijekom rata u BiH bio na čelu Petog korpusa, postrojbe zadužene za obranu šireg bihaćkog područja, optužen je za zločine koji obuhvaćaju ubojstva više od 300 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom civila, ali i ratnih zarobljenika, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih crkava i drugih vjerskih objekata.

Podsjetimo, on je i glavni osumnjičeni za smrt Vlade Šantića generala HVO-a, čije ubojstvo nikad nije razriješeno, piše Hercegovina.info.

/HMS/

error: Content is protected !!