Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra dolazi u službenu posjetu Sarajevu, saznaje Klix.ba, i donosi određenu količinu cjepiva koju će Srbija donirati BiH.

Prema informacijama sarajevskog portala, s Vučićem će u izaslanstvu biti i ministar zdravstva Republike Srbije Zlatibor Lončar. Oni bi se trebali sastati sa sva tri člana Predsjedništva BiH.

Za sada nije poznato koliko cjepiva će točno biti donirano sutra, ali pretpostavlja se da je riječ o donaciji 5.000 doza koje su obećane Federaciji BiH, ali i još jedan dio za Republiku Srpsku.

Vlada FBiH je prije nekoliko dana prihvatila ponuđenu pomoć Srbije u borbi protiv koronavirusa odnosno pet tisuća cjepiva AstraZenece. Srbija je ranije donirala RS-u 5.000 doza ruskog cjepiva Sputnik V.

Treba podsjetiti da je s nedavnog sastanka Predsjedništva BiH, entitetskih premijera i predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije upućena i zahvalnost Republici Srbiji koja će, putem Vijeća ministara BiH, donirati pet tisuća cjepiva koje su namijenjene za Federaciju BiH.

Vučić će u glavnom gradu BiH boraviti tijekom dana s obzirom da je poslijepodne planiran povratak u Beograd.

/HMS/

error: Content is protected !!