Rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras odbacio je tezu da ga je netko spriječio u dodjeli počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, poručivši da će zagrebačko Sveučilište Bandića zapamtiti po onome što je dobro.

– Dvadeset godina ostati na vlasti, to je čudo u političkom smislu i uvijek se takvom čovjeku može prigovoriti, mi ćemo kao sveučilište zapamtiti ono što je dobro, rekao je Boras uoči komemoracije Bandiću.

Boras nije želio novinarima komentirati to što Bandiću nije dodijeljen počasni doktorat, no s ljudske strane ipak je rekao da se ljudima koji su pomogli velikim ustanovama te ustanove trebaju odužiti. Napomenuo je da su se mnogim gradonačelnicima dodjeljivali doktorati, ali da će, “kad se bavite politikom uvijek biti onih koji su nezadovoljni”, kao što su nezadovoljni s njim kao rektorom jer se ne bavi politikom.

Boras je novinarima odgovorio da ga nitko nije spriječio u dodjeli doktorata. “Situacija je takva bila da je to još uvijek u postupku, nema sprječavanja”, kazao je Boras, dodavši da danas nije stvar da govore o takvim stvarima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!