– Velika smo gradska uprava, 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, svi predano radimo da bismo nastavili put gdje je Milan Bandić stao i da ovaj mandat privedemo kraju na najbolji mogući način realizirajući sva predizborna obećanja iz 2017., rekla je za Dnevnik HTV-a Jelena Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba.

Ništa neće stati, kaže, sugrađani su zadovoljni uslugama, čine sve da javna usluga i sve službe, sve funkcije Grada budu maksimalno korektne.

O budućnosti stranke još se nije razgovaralo. Stranka ima svoja tijela, dogovorit će se kako točno, ali zasigurno idu dalje, kaže.

O eventualnoj kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba nije htjela govoriti, rekla je da su u ovom trenutku svi koncentrirani na posljednji ispraćaj Milana Bandića.

Osvrnula se na financijsko stanje Grada i naglasila da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.

– S druge strane, neprestanim izmjenama poreznog sustava ne samo proračun Grada Zagreba nego i ostalih jedinica lokalne samouprave svake se godine kljaštri za velike iznose. Mislimo da je to neodrživo, da je suprotno europskoj povelji o lokalnoj samoupravi. Odluke se trebaju donositi ondje gdje ljudi žive, a to su općine i gradovi. Državna se blagajna ne može puniti tako da nestaje novac iz lokalnih blagajni, poručila je Pavičić Vukičević.

Na pitanje pribojava li se eventualnih istraživanja nepravilnosti u radu gradske uprave ili stranke, rekla je da USKOK i ostala tijela istražnih vlasti imaju svoj ured.

– Žao mi je što gradonačelnik nije mogao dočekati oslobađajuće presude, što više vrijeme odmiče, to sam sve više sigurna da bi do njih došlo, kazala je.

Što se tiče projekta “žičara”, rekla je da je svima u interesu da se sve dobro ispita.

– Grad Zagreb tužit će tvrtku koja je radila projektnu dokumentaciju koja se pokazala izrazito manjkava i zbog koje su dobrim dijelom i nastale takve razlike u cijeni – najavila je.

Na pitanje je li se trebalo uopće ići u tako skup projekt, odgovorila je da su Zagrepčani uvijek bili posebno vezani uz Sljeme i žičaru, a o detaljima projekta ne može govoriti.

– Kada žičara profunkcionira, svi ćemo se vratiti na Sljeme i ondje ćemo disati punim plućima – rekla je.

Pavičić Vukičević komentirala je i nezadovoljstvo Zagrepčana vezano za radove u gradu već gotovo godinu dana nakon potresa. Rekla je da je ono opravdano i da će sve zasigurno ići nabolje.


– Koncentriramo se na pomoć sugrađanima vezano za prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi prema Ministarstvu graditeljstva i Fondu išli s prijedlogom za sufinanciranje adaptacije i s druge strane, za sve objekte u vlasništvu Grada, trudimo se napraviti dobru dokumentaciju da bismo ih zaštitili kako treba. Velik smo broj objekata već obnovili, oni su u punoj funkciji pa se tako vidi da je gradska uprava itekako djelotvorna, zaključila je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!