Magazin Stav, neformalno glasilo SDA financirano turskim novcima, danas je objavio tekst o zastupniku u Saboru Republike Hrvatske Nini Raspudiću u kojem grubo vrijeđa kako Raspudića tako i Hrvate, posebno Hrvate Mostara.

U tekstu kojeg potpisuje izvjesni Mirzet Hamzić, Raspudića se naziva najprizemnijim, vulgarnim riječima, dok istovremeno na prilično sličan način širi nesnošljivost i prema Hrvatima Mostara, piše Dnevnik.ba.

Sam naslov teksta je toliko degutantan da je nevjerojatno da ga je bilo koji medij, pa makar i Stav, usudio se postaviti uz bilo kakav tekst.

Naslov je izravan i jasno govori o onomu što čitatelja očekuje u tekstu.

“Nino Raspudić, svoj na svome ili, jednostavnije, govno na govnu”, bez ikakvih skrupula stavili su urednici Stava za naslov na Hamzićev tekst.

Inače, sam tekst se otvara pohvalom Hrvatskoj koja je za predsjednika u dva navrata izabrala Stjepana Mesića kao “dokazanog demokratu”, što odmah jasno govori o kompetencijama autora i zapravo iznimno niskim porivima za pisanje samog teksta.

Mesić, naime, nije nikakav demokrata nego aktualna perjanica jugonostalgičara i svih onih koji žale za slomom jugoslavenskog komunističkog režima a koji se danas lažno predstavljaju kao tzv antifašisti.. K tomu, Mesić je poznat po otvorenom veličanju ustaškog pokreta i NDH u 2. svjetskom ratu, ai to danas ne zanima tzv. antifašiste. Posebno ne one u Sarajevu.

Slijede odvratno vulgarne kvalifikacije kako Raspudić svoje riječi “natapa govnjivim ustaškim smradom” pri tom izrugujući se njegovu hercegovačkom naglasku.

Uzgred se iskazuje i netrpeljivost prema hrvatskom narodu u cjelini nazivajući Raspudića “mladim Rvatom”, te se ovaj izraz koristi kroz cijeli tekst odnoseći se na Hrvate.

Potom se šire već ustaljene laži o agresiji Hrvatske na BiH, o rušenju Starog mosta, podjeli BiH, Franji Tuđmanu, Herceg Bosni… Ukratko, svemu i svačemu što se može u bilo kakav negativan kontekst dovesti zajedno s hrvatskim narodom.

K tomu, Hrvate se naziva divljacima u opancima koji su tobože srušili Stari most u Mostaru.

Sve se pak završava usporedbom s ratnim godinama i još jednim krugom laži o podjeli BiH. Sugerira se da hrvatski narod u cjelini želi dijeliti BiH, kao i hrvatski politički dužnosnici Andrej Plenković i Zoran Milanović.

Sve u svemu, ovo je još jedan prilog medija bliskih SDA sotonizaciji Hrvata i svega hrvatskog kako u BiH tako i u samoj Republici Hrvatskoj. Raspudić je samo povod za odašiljanje poruke u prvom redu bošnjačkoj javnosti o tomu što treba misliti i kako se odnositi prema drugima i drugačijima koji odbijaju biti sluge bošnjačkog nacional-šovinizma.

Ovakvi tekstovi i njegove poruke nepogrješivo se dekodiraju u bošnjačkoj javnosti kao signali za nastavak aktivnog širenja neprijateljstva prema svim Hrvatima.

/HMS/

error: Content is protected !!