Hrvati u BiH svoju energiju ne trebaju trošiti na pregovore sa SDA i Izetbegovićem nego na, smatra Knezović, lobiranje u SAD-u i Izraelu.

Bakir Izetbegović je izjavio kako ne želi postići dogovor s Čovićem oko izmjena Izbornog zakona u BiH.

Politički aktivist Marijan Knezović kaže za Bild.ba kako to, zapravo, znači da Izetbegović ne želi postići dogovor s Hrvatima kao takvima.

– Gospodin Izetbegović, ako ga za potrebe ove izjave tako možemo zvati, kaže kako uopće nema ambiciju s Draganom Čovićem postići dogovor oko izmjene Izbornog zakona. Ma nemoj?! Gospodinu Izetbegoviću, ili meni, se može sviđati ili ne sviđati to što je upravo gospodin Čović apsolutno legitiman predstavnik hrvatskog naroda u BiH. Stoga, kada Izetbegović kaže kako nema ambiciju postići dogovor s Draganom Čovićem, odnosno predstavnikom Hrvata, to de facto znači kako on nema želju postići dogovor s Hrvatima uopće – rekao je Knezović.

Komentirajući političke odnose u BiH, Knezović poraznim ocjenjuje činjenicu da se “sarajevske kabadahije prema Hrvatima odnose s visoka”.

– Upravo to je slika i prilika njegove, ali i očeve (op.a. Alijine) politike proteklih desetljeća. Ono što je u cijeloj priči svakako problem jest činjenica da Dragan Čović degradiranja izborne volje hrvatskog naroda shvaća potpuno olako pa i dopušta da se prema njegovom narodu i njegovim političkim predstavnicima sarajevske kabadahije odnose s visoka. To je nedospustivo govori Knezović.

/HMS/

error: Content is protected !!