Borna Ćorić (ATP – 26.) je u trećem nastupu na ATP turniru serije 500 u Rotterdamu po prvi put prošao do četvrtfinala, nakon što je u četvrtak u dvoboju drugog kola na vrlo uvjerljiv način svladao srpskog tenisača Dušana Lajovića (ATP – 27.) sa 6:3, 6:2 za samo 72 minute igre.

Koliko je uvjerljiv bio najbolji hrvatski tenisač svjedoči i podatak da je pobjednika nad prvim nositeljem i trećim tenisačem svijeta Rusom Daniilom Medvedevim ostavio bez ijedne prilike za ‘break’, dok je od svojih osam iskoristio četiri.

Razlika između dvojice tenisača postala je vidljiva i nepremostiva za posljednjeg pobjednika umaškog ATP turnira, 30-godišnjeg Lajovića od sredine prvog seta, kada je Ćorić od zaostatka 2:3 nanizao sedam gemova te tako osvojio prvu dionicu (6:3) i poveo s 3:0 u drugom setu.

Ćorić je za kraj, u osmom gemu drugog seta, još jednom oduzeo servis Lajoviću i zapečatio prolazak u svoj prvi četvrtfinale u Rotterdamu.

Najboljeg hrvatskog u četvrtfinalu čeka Japanac Kei Nishikori (ATP – 45.) koji je u prva dva nastupa svladao predstavnike nove generacije, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i Australca Alexa de Minaura. U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Nishikori je svladao Ćorića 2015. na ATP turniru u Tokiju. Ćorić i Nishikori igrat će u petak u 19.30.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!